En hemsk framtid för mänskligheten presenterad i Pentagon-video

En hemsk framtid för mänskligheten presenterad i Pentagon-video

Jätte informella bosättningar, miljökatastrofer, organiserad brottslighet och inbördeskrig. Allt som illustreras med scener av ett nuvarande kaos, beskrivet av en degig röstkännare. Det kan vara en låg budget science fiction, men det är mer oroande.

Det är en träningsvideo som produceras av Pentagon och publiceras av den amerikanska webbplatsen Avlyssningen. I den här ungefär fem minuters videon med titeln "Mega Cities: Urban Future, Emerging Complexity", föreställer USA: s armé vad metropolerna kommer att vara vid 2030.

"Olikheten mellan de fattiga och de rika kommer att öka, och etniska och religiösa spänningar kommer att vara ett element som definierar samhället", säger berättaren och påpekar senare att "oregelbundna bosättningar kommer att växa snabbt". "Det här är vår framtida värld, för vilken vi inte är beredda."

I den amerikanska militärens katastrofala syn finns det även tal om Internet som de uppskattar kommer att infekteras av "olagliga ekonomiska system"(Antagligen byggd på grundval av virtuella valutor som Bitcoin) och "brottsliga syndikat" som kommer att ha "global räckvidd". Kort sagt, en autentisk dystopi.

Därefter säger videon att USA: s militär måste uppfinna sig själv, eftersom det blir allt svårare att identifiera och attackera blandade fiender bland befolkningen. Och de citerar kinesisk författare Sun Tzu, om tolkning av en paragraf från Krigets konst: "Undvik städer, eller belägna dem". "Men våra soldater måste fungera i det sammanhanget."

I slutet visas en scen som kanske är den mest skrämmande: en soldat med en mask som föreslår möjligheten till terrorattacker med kemiska eller biologiska vapen.

Men låt oss förstå att en stridsoldat måste vara förberedd för det värsta, även för den mest pessimistiska framtidsvisionen.

Den mest optimistiska säger att framtiden blir mycket bättre och att den här pessimistiska visionen bara försvagar den tekniska utvecklingen som gör det möjligt för oss att få tillgång till väldigt viktiga resurser till någonsin lägre kostnader.

Ett exempel är kostnaden för att producera solenergi, som år 2016 var billigare än olja. Robotik, ökad verklighet, bioteknik och nanoteknik leder eventuellt till revolutioner som kommer att drastiskt förändra vårt samhälls organisation fram till 2030.

Titta på videon: JFK Jr. His Killers och den otroliga täckningen !!!

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: