El Salvadors "satyr"

El Salvadors “satyr”

Satyret, i grekisk mytologi, var ett naturens natur med kroppens halva människa och halva get (motsvarande den romerska mytologins faun) och den unga José, från El Salvador, slutade att jämföras med ett av dessa mytologiska varelser på grund av tumörer som växer på fötter och händer.

Hans namn är José och han är lite mer än 20 år gammal, han bor med sin mamma i ett avlägset hörn av byn Llobasco i El Salvador, där varje dag försöker dölja en underlig deformation, som började påverka honom från 2 års ålder.

För närvarande är hans fötter och händer markerade med en slags protuberanser som liknar hovens hovar, som växte i sådan utsträckning att nu och knappt kan använda sina lemmar, och det hindrar honom från att utföra de mest grundläggande uppgifterna i vardagen, såsom att gå. Därför måste hennes mamma bära den på axlarna så att hon kan flytta den, även i hennes hem, ett verkligt offer för denna kvinna. Även om han knappt kan hålla saker tillsammans, lyssnar José genialt på musik från sin mobiltelefon och tycker också om att leka med sina barnleksaker. Hans liv är en riktig encierro och hans mamma behöver ständigt skydda sina händer och fötter under flugens och infektionsdagen.

Det finns människor som när de ser det gråter de … de gråter av synd."Säger María Eusebia López.

Många gånger gick de på jakt efter botemedel, men de hittade inte svar från medicinen. Otrogen med västmedicin, nu tror Maria Eusebia att allt detta kan vara en häxkonst. Trots allt stannar José inte med att drömma och säger att han vill gå någon dag och hans mamma har en stor tro att han fortfarande kan botas.

Det är omöjligt att det här fallet inte får oss att komma ihåg Dede Koswara, som kom att bli känd som "Trädmanen". Dedes fall var framgången för en dokumentärsändning på Discovery Channel. Hans fall är mycket allvarligare än Jose, eftersom han helt enkelt inte kan se sina händer och fötter, men han verkade verkligen ha rötter. Discovery Channel, efter dokumentärens framgång, lanserade en annan, kallad "Man Tree – Healing ", Där läkarna studerade fallet noggrant och hittade sjukdomenes namn: epidermodisplasia verruciformis eller Lewandowsky-Lutz-sjukdomen, där sjukdomen utvecklades markant på grund av immunbrist. Läkarna tog bort mer än 5 kilo excrescens och Dede såg sina fötter och händer för första gången i år. Men tiden gick och "rötterna" började återvända och Dede, små och liten, går tillbaka till att vara "The Tree Man". tyvärr det finns ingen bot för sjukdomen.

Och här är det oundvikligt att fråga om epidermodisplasia verruciformis Det kommer att bli samma sjukdom som påverkar José.

Titta på videon: Satyricon i El Salvador Vit Krists Död

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: