Eksperimen yang mengerikan pada Unit 731

Eksperimen yang mengerikan pada Unit 731

Sebahagian daripada jenayah perang yang paling teruk yang terkandung dalam cerita yang merupakan sebahagian daripada unit 731, A kumpulan Jepun bertindak di bawah perlindungan Perang Dunia II dan dilaksanakan satu siri eksperimen menjijikkan dan menjijikkan.

Perang Dunia Kedua bermakna masa yang dahsyat untuk berjuta-juta orang. Ia seolah-olah semua negara-negara maju, tiba-tiba disewakan kemarahan dan kebencian yang telah terkumpul untuk masa yang lama, sesuatu yang kita alami dalam beberapa tahun peperangan.

Di semua kawasan di mana Perang Dunia II telah dibangunkan, tiada adalah seperti aktif dan selagi Perang Pasifik. Malah, Jepun telah memulakan perang dengan menyerang Manchuria pada tahun 1931 dan perang tidak dapat dinafikan dilancarkan terhadap China untuk menyerang pada tahun 1937.

Yang memalukan pencerobohan Jepun di China.

Rusuhan dan agitations pencerobohan ini berjabat China ke tanah, mencetuskan perang saudara dan kebuluran yang mungkin berakhir nyawa lebih ramai orang daripada kini tinggal di Kanada dan Australia bersama-sama, keadaan huru-hara yang berlangsung sehingga "pembebasan "Soviet pada tahun 1945.

Dan di antara semua kemarahan ini bahawa Empayar Jepun dibuang di Cina semasa pendudukan kejam – jenayah benar-benar mengagumkan, malah oleh standard Perang Dunia II – mungkin apa-apa bermakna sesuatu yang malang kerana operasi Unit 731, skuadron peperangan biologi yang entah bagaimana plumbed kedalaman baru dalam genocides ciri perang.

Walaupun permulaan yang tidak bersalah sebagai agensi untuk penyelidikan kesihatan awam dan mungkin Unit 731 menjadi barisan pemasangan untuk senjata dalam bentuk penyakit yang telah dilaksanakan sepenuhnya, mereka boleh bunuh semua orang di Bumi. Sudah tentu, semua ini "kemajuan" telah dibina di atas penderitaan manusia yang tidak terhad yang dikenakan ke atas tahanan, yang telah dianggap sebagai babi guinea dan inkubator penyakit sehingga Unit 731 telah dibongkar pada akhir perang.

Antara senarai panjang kekejaman, ini 6 program, khususnya, menggambarkan dengan sempurna Sejarah berdarah Unit 731.

Pembekuan eksperimen di Unit 731.

Hisato Yoshimura, seorang ahli psikologi yang diberikan kepada Unit 731, mempunyai kepentingan khas dalam hipotermia. Sebagai sebahagian daripada kajian "Maruta" kepada kecederaan di kaki, rutin Hisato mencelup hujung banduan dalam tab mandi yang dipenuhi dengan air dan ais dan dia disimpan di sana sehingga lengan atau kaki beku membentuk satu lapisan ais pada kulit. Menurut saksi, anggota badan berbunyi seperti log apabila mereka telah dipukul dengan kayu.

Kemudian Hisato cuba kaedah yang berbeza untuk memanaskan semula lampiran beku. Kadang-kadang mencelup hujung ke dalam air panas, atau mengekalkan api, dan kadang-kadang hanya Beliau tidak dirawat subjek untuk melihat berapa lama ia mengambil masa untuk orang yang cair darah anda sendiri.

Pembedahan makhluk hidup banduan sedar.

Unit 731 bermula sebagai unit penyelidikan, yang menyiasat kesan penyakit dan kecederaan dalam keupayaan pertempuran angkatan tentera. Salah satu unsur unit ini digelar "Maruta" mengetuai penyelidikan di luar luka biasa dan menganalisis perkembangan penyakit pada pesakit sihat sempadan etika.

Pada mulanya, sukarelawan adalah sebahagian daripada tentera, tetapi sebagai eksperimen mencapai had apa yang tidak boleh diperhatikan bukan invasif, dan kesediaan sukarelawan telah dikurangkan, unit itu terus dengan melakukan eksperimen dalam tawanan perang cina dan orang awam lain.

Dengan konsep kebenaran sama sekali dikecualikan, juga ia telah dikecualikan daripada keengganan penyelidik. Ia adalah sekitar masa ini yang Unit 731 mula rujuk terhad kepada penyelidikan sebagai "rekod" atau "Maruta" dalam mata pelajaran Jepun.

kaedah kajian dalam eksperimen ini adalah biadab.

Sebagai contoh, pembedahan makhluk hidup adalah amalan maul badan manusia, tanpa anestesia, untuk mengkaji fungsi sistem hidup. Beribu-ribu lelaki dan wanita, Komunis kebanyakannya Cina dibentuk oleh banduan dan kanak-kanak dan warga tua adalah petani dijangkiti penyakit seperti taun dan wabak berkaitan dgn penyakit taun. Selepas organ-organ telah dikeluarkan mereka sebelum mereka mati untuk melihat kesan-kesan penyakit ini tanpa penguraian yang berlaku selepas kematian.

Mata pelajaran ini memotong anggota badan mereka dan meletakkan mereka kembali di seberang badan, manakala yang lain telah dihancurkan kaki atau dibekukan mereka, atau hanya memotong peredaran mereka untuk menganalisis kemajuan gangren.

Akhir sekali, apabila badan seseorang banduan telah digunakan sepenuhnya, pukulan atau disempurnakan oleh suntikan maut, walaupun sering ditanam hidup-hidup. Tiada Cina, Mongolia, Korea atau Federation Unit 731 yang diberikan kepada banduan itu terselamat pantang.

Eksperimen dengan senjata di Unit 731.

Jelasnya, keberkesanan pelbagai senjata menarik minat tentera Jepun. Untuk menguji aspek ini, Unit 731 melatih para tahanan di jarak tertentu dan melepaskan beberapa jilid dengan pelbagai senjata Jepun, seperti pistol Nambu 8mm, senapang bolt, senapang submachine dan bom tangan. Selepas itu, corak luka dan kedalaman dibandingkan dengan mayat dan tahanan mati.

Bayonet, pedang dan pisau juga dikaji dengan cara ini. Flamethrowers juga diuji, kedua-dua kulit dan kulit yang terkena. Di samping itu, ruang gas dipasang di mana subjek eksperimen terdedah kepada gas saraf dan kerengsaan.

Kekejaman manusia yang melampau.

Objek berat dibuang ke atas tahanan untuk mempelajari luka-luka yang menghancurkan mereka mengunci mereka dan kehilangan mereka air dan makanan untuk melihat sejauh mana manusia dapat bertahan tanpa unsur-unsur ini, dan kadang-kadang para korban hanya dibenarkan minum air garam, atau mereka menyuntik darah manusia dan hewan sama-sama untuk mempelajari transfusi dan proses pembekuan.

Sementara itu, pendedahan berpanjangan kepada x-ray yang disterilkan dan membunuh beribu-ribu sukarelawan dalam siasatan, juga menyebabkan luka terbakar apabila plat pemancar telah dikalibrasi secara tidak betul atau diatur dengan sangat dekat dengan puting, kemaluan atau muka.

Dan untuk mengkaji kesan kekuatan tinggi G pada juruterbang dan pasukan payung payung, Unit 731 menempatkan manusia di sentrifug besar untuk berputar pada kelajuan tinggi sehingga mereka kehilangan kesedaran atau mati, yang biasanya berlaku antara 10 dan 15 G, walaupun kanak-kanak menunjukkan toleransi yang lebih rendah kepada daya pecutan.

Eksperimen dengan sifilis.

Penyakit-penyakit Venereal telah menarik minat organisasi ketenteraan sejak Mesir purba, jadi tidak menghairankan bahawa tentera Jepun mempunyai kepentingan dalam gejala dan rawatan sifilis.

Untuk mendapatkan maklumat yang diperlukan, para doktor yang diberikan Unit 731 mereka yang dijangkiti penyakit ini dan meninggalkan mereka tanpa rawatan untuk memerhatikan penyakit yang tidak terganggu. Pada masa yang lain, rawatan kontemporari, bentuk kemoterapi primitif dipanggil Salvarsán, ditadbir selama beberapa bulan untuk melihat kesan sampingan.

Untuk memastikan penghantaran penyakit yang berkesan, banduan lelaki dengan sifilis menerima arahan untuk merogol teman lelaki dan wanita mereka, yang dipantau untuk memerhatikan kemunculan penyakit. Jika pendedahan pertama gagal dalam jangkitan, pelanggaran baru diperintahkan sehingga matlamat dicapai.

Pelanggaran dan kehamilan paksa.

Sebagai tambahan kepada eksperimen dengan sifilis, perkosaan adalah praktikal norma dalam eksperimen Unit 731.

Sebagai contoh, tahanan umur reproduktif kadang-kadang dipaksa untuk hamil supaya eksperimen senjata dan trauma dapat dilakukan pada tubuh mereka.

Selepas dijangkiti pelbagai penyakit, yang terdedah kepada senjata kimia, mengalami kecederaan yang menghancurkan, luka peluru dan luka serpihan, wanita hamil ini terbuka untuk mengkaji kesan pada janin.

Ternyata, idea itu adalah untuk memindahkan penemuan ini kepada ubat biasa, tetapi walaupun penyelidik Unit 731 datang untuk menerbitkan hasilnya, dokumentasi itu tidak dapat bertahan dalam tahun-tahun peperangan sehingga semuanya menjadi sia-sia.

Peperangan bakteria Unit 731.

Seluruh Unit 731 memberi tumpuan kepada misi yang lebih besar, yang pada tahun 1939 adalah pembangunan senjata pemusnah besar-besaran yang akan digunakan dalam penduduk China, dan mungkin di angkatan bersenjata Amerika dan Soviet, jika perlu.

Untuk tujuan ini, Unit 731 menahan puluhan ribu tahanan dari Manchuria, sebuah wilayah yang telah diduduki oleh pasukan empayar selama beberapa tahun, di kemudahan istimewa. Para tahanan dari kemudahan ini telah dijangkiti dengan patogen yang paling mematikan diketahui sains, seperti Yersinia pestis, menyebabkan wabak bubonic, dan tipus, yang orang Jepun berharap dapat menyebar dari satu orang ke orang lain selepas membebaskan mereka dalam populasi kawasan yang dipertikaikan.

Mewujudkan penyakit yang paling mematikan.

Dengan tujuan memupuk strain yang paling mematikan, doktor memantau pesakit yang mencuba gejala dan mempercepatkan pesat. Banduan yang menunjukkan ketahanan terhadap penyakit itu telah dilaksanakan, tetapi mereka yang jatuh sakit dengan cepat mati mati di meja untuk autopsi, dan darah digunakan untuk menjangkiti tahanan lain, antaranya yang paling sakit terpilih untuk memindahkan ketegangan yang lebih ganas kepada generasi lain.

Seorang anggota Unit 731 kemudian teringat bahawa tahanan yang kurang tahan dan sakit berbaring di atas sebuah lempengan dan kemudian satu baris dimasukkan ke dalam karotid.Apabila kebanyakan darah telah mengalir dan jantung adalah kira-kira untuk berhenti, seorang pegawai dengan but kulit sehingga meja dan melompat ke atas dada mangsa dengan kekuatan cukup untuk memecahkan dada, dengan satu-satunya bertujuan untuk mengalirkan sedikit darah dalam bekas.

Apabila wabak bacillus yang berkaitan dgn penyakit taun telah ditanam untuk mencapai berkaliber yang cukup maut, generasi terbaru banduan dijangkiti terdedah kepada sebilangan besar kutu, vektor pilihan penghantaran untuk Y. pestis. Kemudian, kutu ini dibungkus serbuk dan dimeteraikan di dalam pam yang diperbuat daripada tanah liat.

Membom wabak hitam.

Pada 4 Oktober 1940, pengebom Jepun merobohkan bom ini, masing-masing berisi 30,000 kutu yang telah menghisap darah penderita yang menyedihkan, di perkampungan Quzhou. Keterangan serangan merealisasikan debu merah yang meliputi semua permukaan di bandar, diikuti oleh lambak menggigit penyakit menyakitkan dan meluas semua penduduk.

Menurut sesetengah anggaran kontemporari, ia berkata, lebih daripada 2,000 orang awam mati akibat wabak yang menyebabkan serangan ini, dan seribu satu lagi meninggal dunia di sekitar kawasan Yiwu selepas tulah telah disebarkan oleh pekerja kereta api sakit. Serangan lain, di mana Anthrax digunakan, berakhir dengan kehidupan lebih kurang 6,000 orang di kawasan itu.

Akhirnya tiada Unit 731.

Pada bulan Ogos 1945, selepas Hiroshima dan Nagasaki dibom, tentera Soviet menyerang Manchuria dan dimusnahkan sepenuhnya tentera Jepun, apabila Maharaja membaca kenyataan terkenal itu penyerahan melalui radio, Unit 731 telah secara rasmi dibatalkan.

Kebanyakan rekodnya dibakar, memusnahkan apa-apa maklumat berguna yang telah dihasilkan oleh pasukan selama 13 tahun penyelidikan. Kebanyakan penyelidik kembali ke kehidupan sivil mereka di Jepun yang sibuk seolah-olah mereka tidak pernah melakukan apa-apa yang salah, ada yang menjadi profesor universiti terkemuka.

Setakat ini, Jepun tidak pernah memohon maaf atas kekejaman ini, dan kebenaran adalah bahawa orang Cina tidak lupa perbuatan yang tidak terkira banyaknya keganasan yang dilakukan oleh tentera Jepun menduduki China antara tahun 1931 dan 1945.

Tonton video itu: 10 Eksperimen Mengerikan yang pernah dilakukan di Penjara

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: