Det finns medvetenhet efter döden, föreslår vetenskaplig studie

Det finns medvetenhet efter döden, föreslår vetenskaplig studie

Trots att till och med nyligen var existensen av livet efter döden ett ämne som förvandlades uteslutande till paranormala forskare, en fråga som helt underskattats av vetenskapen, har vissa forskare nyligen hållit sin uppmärksamhet åt detta fenomen. Det var så efter fyra års forskning i nära dödsupplevelserNyligen största medicinsk studie publicerats hittills i samband med ämnet, och resultaten är riktigt intressant.

Forskare vid University of Southampton undersökt fallen av två tusen personer som upplevt hjärtstillestånd medan de in på olika sjukhus i USA, Österrike och Storbritannien. Efter en analys av varje enskilt fall, fann de att 40% av människor som fick upp för döda kliniskt under en kort tid, rapporterade att under den tiden, på något sätt, de hade samvete.

Dr. Sam Parnia, som för närvarande arbetar vid State University of New York, som ledde utredningen, sade en intervju till Telegraph på en av de mest extrema av dem som hade kunskap fall:

"Vi vet att hjärnan inte kan fungera när hjärtat slutar slå. Men här medvetande tycks ha varit för tre eller flera minuter i en period då hjärtat redan slutat slå, även om hjärnan stänger normalt ner efter 20 eller 30 sekunder. "

Dr. avser i fallet med en man av 57 år, men tillbringade tre minuter kliniskt död, han uppgav att de hade känt hur man lämna sin kropp och från ett hörn av rummet, titta på hur det återupplivas av medicinsk personal. Mest imponerande var som beskrivs rörelsen av personal och ljudet av maskiner som ägde rum efter att han gavs av "död".

"Den här mannen beskrev allt som hände i rummet, men han hörde också pip emitteras av en maskin i ett tre-minutersintervall. Så det var möjligt att mäta hur länge din erfarenhet varade. Han var ganska säker och allt han sa hade hänt, hände faktiskt. "

Av de 2060 patienter som drabbats hjärtstopp, var 330 återupplivas och av dessa 240 varnade vara relativt medveten medan läkarna tillämpas CPR. De flesta tillfrågade sade inte ihåg detaljerna, men beskrivs känslor och bilder som upprepades i rapporterna. Cirka 20% av de intervjuade uppgav att de kände en känsla av fred, och 27% den tiden tycktes ha accelererat eller decelererat.

Några återkallade den berömda ljus återkommande i fall av nära-döden-upplevelse, rapporterade andra rädsla, känsla av drunkning eller var sjunka på djupt vatten. I gruppen, 13% sade att de kände sig skild från sin kropp och sa samma nummer som hans sinnen var skarpare än vanligt.

Dessutom 8% rapporterade att hitta någon form av mystisk närvaro eller begriplig röst och 3% kunde se religiösa människor döda eller sprit.

Även om idealt ingen vetenskaplig studie bör betraktas som en avgörande faktum – att komma ihåg att den anda av vetenskapen aldrig sluta söka nya gränser – denna forskning har ett tillräckligt stort prov, det vill säga tillräckligt med data analyseras för att betraktas som en referens om ämnet Faktum är att resultaten verkligen kommer att motivera nya studier för att försöka gå lite längre.

Möjligheten att medvetet liv efter döden, En förutsättningen för olika religioner, är en av de mest fascinerande gåtor mänskligheten. Så ett paradigmskifte om detta fenomen skulle få viktiga konsekvenser på olika områden.

Hur som helst, eftersom de visar halshuggning förslag Guillotin är denna fråga diskuteras. Och samhället historiskt kontrolleras och formas under löfte om ett bättre liv efter döden.

Vissa studier teoretisera att hjärnan förblir aktiv under en viss tid i ett försök att starta om viktiga trots att hjärtat har slutat funktioner. Så kanske minnen och känslor under dessa perioder av kliniska dödsfall är en blandning av information som strömmar genom hjärnan efter en traumatisk process.

Jag tror personligen att vi inte ska låta spänningen ta, det finns många tidigare studier tyder på att efter döden finns det inget. Kanske de nära döden-upplevelser är inget annat än en reminiscens, ett farväl och en vördnad för en sådan underbar organ som den mänskliga hjärnan.

Referenser: 1, 2, 3

Titta på videon: Den tredje industrirevolutionen: En radikal ny delningsekonomi

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: