De skrämmande experimenten av Enhet 731

De skrämmande experimenten av Enhet 731

Några av de värsta krigsförbrytelserna i historien var en del av Enhet 731, en japansk grupp som agerade under andra världskriget och genomförde en rad sjuka och makabre experiment.

Andra världskriget innebar en hemsk tid för miljontals människor. Det var som om alla världens utvecklade länder plötsligt släppte ut ilska och hat som de hade ackumulerat under lång tid, något vi upplevt under flera års krig.

På alla de områden där andra världskriget ägde rum var ingen lika aktiv och långt som Stilla Kriget. Faktum är att Japan skulle ha startat kriget genom att attackera Manchuria 1931, och i ett otvättligt krig mot Kina genom att invadera det 1937.

Den skamliga japanska invasionen i Kina.

Upplopp och agitationer dessa invasioner skakade Kina till marken, utlöser ett inbördeskrig och svält som förmodligen slutade livet för fler människor än idag bor i Kanada och Australien tillsammans, ett kaos som varade fram till "befrielse "Sovjet år 1945.

Och bland allt detta raseri att den japanska imperiet dumpas på den kinesiska under den brutala ockupationen – verkligen imponerande brott, även av normerna i andra världskriget – förmodligen ingenting betydde något så olyckligt som verksamheten i Unit 731, en biologisk krigsföringskvadron som på något sätt undersökte nya djup i ett krigskarakteristik av folkmord.

Trots sina oskyldiga början som en byrå för folkhälsoforskning och möjligen Unit 731 blev en monteringslinje för vapen i form av sjukdomar som har helt utbyggd kunde de ha dödat alla på jorden. Naturligtvis var allt detta "framsteg" som bygger på obegränsad mänskligt lidande drabbar fångar, som behandlades som marsvin och inkubatorer sjukdoms tills Unit 731 demonterades i slutet av kriget.

Bland de enorma förteckningarna över grymheterna illustrerar dessa 6 program perfekt Enheten 731s blodiga historia.

Frysningsexperiment i Enhet 731.

Yoshimura Hisato, en psykolog som tilldelades Unit 731, hade ett särskilt intresse för hypotermi. Som en del av studierna i "Maruta" om benskador, är Hisato rutinmässigt doppade fångarnas extremiteter i ett badkar fyllt med vatten och is och höll dem där tills armen eller benet frös och bildar ett islag på huden. Enligt ögonvittnen lät lemmarna som en trästam när de slogs med en pinne.

Därefter försökte Hisato olika metoder för att återuppvärma den frusna appendagen. Ibland nedsänker spetsen i varmt vatten, eller håller det nära elden och andra gånger helt enkelt lämnade subjektet obehandlat för att se hur länge det tog personen att få sitt eget blod upptinat.

Vivisection av medvetna fångar.

Enhet 731 började som en forskningsenhet som undersökte effekterna av sjukdomar och skador på de väpnade styrkornas kampförmåga. Ett element i denna enhet med namnet "Maruta" tog forskningen utöver de vanliga etiska gränserna vid analys av sår och utveckling av sjukdomar hos friska patienter.

Initialt volontärer var en del av armén, men som experiment nått gränsen för vad som inte kunde observeras icke-invasivt och viljan hos frivilliga minskades, gick på enheten för att utföra sina experiment Kinesiska krigsfångar och andra civila.

Med konceptet om samtycke helt uteslutet, var också forskarnas reticens utesluten. Det var runt den här tiden som Enhet 731 började referera ämnen som begränsades till forskning som "register" eller "Maruta" på japanska.

Studiemetoderna i dessa experiment var barbariska.

Vivisection är till exempel praktiken av mutilera mänskliga kroppar, utan anestesi, för att studera levande systemets funktion. Tusentals män och kvinnor, majoriteten bestod av kommunistiska kinesiska fångar liksom barn och äldre bönder var infekterad med sjukdomar som kolera och bubonpest. Därefter avlägsnades organen innan de dog för att observera effekterna av sjukdomen utan sönderdelning som inträffar efter döden.

Dessa ämnen amputerade sina lemmar och placerade dem igen på kroppens motsatta sida, medan andra limmade eller frysta dem, eller helt enkelt avbröt sin cirkulation för att analysera gangrenes framsteg.

Slutligen, när en faders kropp hade använts helt, De utförde honom med ett skott eller genom en dödlig injektion, men många gånger begravdes de levande. Ingen kinesisk, mongolisk, koreansk eller rysk fånge tilldelad enhet 731 överlevde fängelse.

Experiment med vapen i enhet 731.

Tydligen var effektiviteten hos olika vapen av intresse för den japanska armén. För att testa denna aspekt utbildade Unit 731 fångarna på ett visst avstånd och avfyrade flera volymer med flera japanska vapen, såsom Nambu 8mm pistol, bultaktionsgevär, submachinpistoler och granater. sedan, mönstren för sår och djup jämfördes i likena och de döende fångarna.

Bayoneter, svärd och knivar studerades också på detta sätt. Flamethrowers testades också, både på exponerad hud och täckta kroppar. Dessutom installerades gaskammare där försökspersonerna utsattes för nervgas och irriterande ämnen.

Människoskälighet till det yttersta.

Tunga föremål kastades över fångar för att studera krossade sår också de låste dem in och berövade dem av vatten och mat för att se hur långt människor kunde överleva utan dessa element, och ibland fick offren bara dricka saltvatten, eller de injicerade humant och djurblod lika för att studera transfusionen och koagulationsprocessen.

Samtidigt långvarig exponering för röntgenstrålning steriliserades och dödade tusentals volontärer i undersökningar, orsakade också fruktansvärda brännskador när sändplattorna kalibrerades felaktigt eller arrangerade mycket nära bröstvårtor, könsorgan eller ansikten.

Och för att studera effekterna av höga G-styrkor på piloter och fallskärmar, Enhet 731 personal placerade människor i stora centrifuger för att rotera vid höga hastigheter tills de förlorade medvetandet eller dog, som vanligen hände mellan 10 och 15 G, även om barnen visade en lägre tolerans för accelerationskrafterna.

Experiment med syfilis.

Venereal sjukdomar har varit av intresse för militära organisationer sedan forntida Egypten, så det är inte förvånande att den japanska militären hade ett intresse för symtom och behandling av syfilis.

För att få den information som de behövde, tilldelade doktorerna enhet 731 de fångarna infekterade med sjukdomen och lämnade dem utan behandling för att observera sjukdoms oavbruten gång. Andra gånger en modern behandling, en primitiv form av kemoterapi kallad Salvarsán, administrerades under månader för att observera biverkningarna.

För att säkerställa effektiv överföring av sjukdomen, fångar män med syfilis fick instruktioner för att våldta sina medfångare män och kvinnor, som övervakades för att observera sjukdomsframkomsten. Om den första exponeringen misslyckades i infektionen beställdes nya överträdelser tills målet uppnåddes.

Brott och tvingade graviditeter.

Förutom experimenten med syfilis var våldtäkt praktiskt taget en norm i experimenten med Enhet 731.

Exempelvis tvingades fångar av reproduktiv ålder ibland att bli gravid så att vapen och trauma-experiment kunde utföras på sina kroppar.

Efter att ha smittats av olika sjukdomar som utsattes för kemiska vapen, hade lidit krossskador, kula sår och skrapel sår, var dessa gravida kvinnor öppna för att studera effekterna på fostret.

Tydligen var tanken att överföra dessa fynd till den gemensamma medicinen, men även om forskarna i enheten 731 kom för att publicera resultaten, överlevde dokumentationen inte krigsåren så allting visade sig vara förgäves.

Bakteriologisk krigföring av Enhet 731.

Hela enheten 731 fokuserade på sitt större uppdrag, som 1939 var utveckling av massförstörelsevapen som ska användas i den kinesiska befolkningen, och förmodligen i amerikanska och sovjetiska väpnade styrkor, om det behövs.

För detta ändamål fängslade enheten 731 tiotusentals fångar från Manchuria, en region som hade varit ockuperad av imperialstyrkor i flera år, i speciella lokaler. Fångarna av dessa anläggningar infekterades med de mest dödliga patogenerna känt för vetenskapen, till exempel Yersinia pestis, vilket orsakade bubonicpesten och tyfus, som japanerna hoppades spridas från en person till en annan efter att ha släppt dem i befolkningen i omtvistade områden.

Skapa de mest dödliga sjukdomarna.

Med målet att odla de mest dödliga stammarna, övervakade läkare patienter som sökte snabbt på symptom och accelererade framsteg. Fångar som visade motstånd mot sjukdomen utfördes, men de som blev sjuka snabbt blev blöda ihjäl vid ett bord för obduktioner, och blod användes för att infektera andra fångar, bland vilka de sjuka valdes för att överföra en mer virulent stam till en annan generation.

En medlem av enheten 731 påminner senare om att de mindre resistenta och sjuka fångarna låg på en platta och sedan infördes en linje i karoten.När de flesta av blodet hade tömts och hjärtat var på väg att sluta, en officer med läderstövlar fram till bordet och hoppade på offrets bröst med tillräcklig kraft för att bryta bröstet, med den enda sikta på att tömma en annan bit blod i behållaren.

När böldpest bacill hade odlats för att nå en kaliber dödlig nog, den senaste generationen av infekterade fångar utsätts för ett stort antal loppor, den föredragna vektorn för överföring till Y. pestis. Senare packades dessa loppor i pulver och förseglades i pumpar av lera.

Bombning svart pest.

Den 4 oktober 1940 släppte japanska bombare dessa bomber, vardera laddade med 30 000 loppor som hade sugit blodet av en agoniserande fånge, över byn Quzhou. Vittnet från attacken visar ett rött damm som täckte alla ytor i staden, följt av smärtsamma bett av loppor och allmänt sjukdomen hos alla invånare.

Enligt vissa nutida uppskattningar säger att det mer än 2.000 civila dog av pesten som orsakade denna attack, och ytterligare tusen dog i närheten av Yiwu efter pesten spreds av järnvägsarbetare sjuka. Andra attacker, där miltbrand användes, slutade med livet på cirka 6000 fler personer i området.

Den obestridda änden av enheten 731.

I augusti 1945 efter Hiroshima och Nagasaki bombades, invaderade den sovjetiska armén Manchuriet och förstörde helt den japanska armén, när kejsaren läsa hans ökända uttalande för överlämnande genom radio, Unit 731 hade varit officiellt avbruten.

De flesta av sina register brändes och förstörde någon form av användbar information som laget hade genererat under 13 års forskning. De flesta forskare återvände till sitt civila liv i en upptagen Japan som om de aldrig hade gjort något fel, några blev framstående universitetsprofessorer.

Hittills har Japan aldrig bett om ursäkt för dessa grymheter, och sanningen är att kineserna inte har glömt de otaliga terrordåd som begås av japanska styrkor ockuperade Kina mellan 1931 och 1945.

Titta på videon: Vecka 9, fortsatte

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: