De 10 bästa (och värsta) städerna i världen att bo i 2014

De 10 bästa (och värsta) städerna i världen att bo i 2014

Var bor du bäst i världen? Om du vill bevisa det måste du resa till en annan punkt på planeten. Det handlar om Melbourne, en australisk stad som i 2014 leder klassificeringen som gjorts av Intelligens Unit of The Economist (EIU) som placerade Wien, i Österrike och a Vancouver, i Kanada i de på varandra följande platserna på podiet av städer med bästa livskvalitet.

Kort sagt, om du vill leva väl, allt du behöver göra är att flytta till Australien eller Kanada, eftersom dessa två länder ockupera hela kakan till 7 av de tio bästa ranking åt.

På andra sidan myntet hittar vi Damaskus, i Syrien, som den värsta staden att leva, följt av Dhaka i Bangladesh och Port Moresby i Papua Nya Guinea. Studien utvärderade levnadsförhållandena i städer baserat på en serie relevanta faktorer som stabilitet och kvalitet i vården, miljön, kulturen, utbildningen och infrastrukturen.

Det finns inget sätt att veta om någon mexikanska staden är en del av det extrema, eftersom studien och rapporter är privata och kan endast nås vid betalning, men du kan visa grunddata om det utan obligatorisk registrering EIU: s webbplats, eftersom en välgörande själ såg passform för att ladda upp dem till Scribd.

Topp 10 av de bästa städerna att bo i 2014.

1. Melbourne i Australien.

2. Wien i Österrike.

3. Vancouver i Kanada.

4. Toronto i Kanada.

5. Adelaide i Australien.

6. Calgary i Kanada.

7. Sydney i Australien.

8. Helsingfors i Finland.

9. Perth i Australien.

10. Auckland i Nya Zeeland.

Topp 10: De värsta städerna bor i 2014.

1. Damaskus i Syrien.

2. Dhaka i Bangladesh.

3. Port Moresby i Papua Nya Guinea.

4. Sjöar i Nigeria

5. Karachi i Pakistan.

6. Alger i Algeriet.

7. Harare i Zimbabwe.

8. Douala i Kamerun.

9. Tripoli i Libyen.

10. Abidjan i Elfenbenskusten.

Källa: eiu

Titta på videon: Thailändsk tsunami – Hur fort det egentligen gick

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: