Chupacabras

Chupacabras

Čeprav so se napadi te pošasti vedno zabeležili na kopnem, se v rančih uvrščajo med zračne pošasti, saj je po več pričah to krilo. Nekateri "raziskovalci" so ugotovili, da ta žival lahko leti več kot 200 kilometrov.

Toda,kaj je ChupacabrasZakaj se to imenuje? No, izvor tega mita je nastal v Puerto Ricu sredi leta 1992. Prvotno ni bil znan kot tak, ampak kot "Vampirja Moke", ker so bili prvi zlorabi te pošasti zabeleženi v mestu Moca. Od teh dejstev, časopisov Novi dan in Tiskovni predstavnik, je prebivalstvo obvestil o napadih čudno bitje, ki je iztisnilo kri svojih žrtev (ovce, piščanci in male živali).

Ko je ta pošast postal priljubljen, se je ime spremenilo v "Chupacabras". To je bilo tako imenovano, ker je pošast večinoma napadlo koze in ovce. Ena od glavnih značilnosti napadov te živali je, da so se njene žrtve pojavile brez kapljice krvi, pri čemer je telo skoraj nepoškodovano in le z dvema luknjama v vratu, za vratom ali na hrbtu.

To čudno bitje se ni hranilo na mesu svojega plena, kar bi naredilo psa, volka ali katerega koli plenilca. V rani ni bilo solze, bila je krožna luknja, ki ni večja od 10 cm. Če so bili Chupacabras katerekoli živali, domnevno rabljeni pes, volk itd., Telo bi povsod poškodovalo več ran in krvavcev; V tem primeru ni bilo tako.

Živali, ki so žrtve čupakabre.

Nekatere živali, ki jih je napadla ta pošast, so ostali živi nekaj ur po napadu, vendar so raje želeli žrtvovati, da ne bi podaljšali svojega trpljenja. Zato je redkost primera, ker žival ne more ostati zavesten, ko krvavi. Ko človek ali žival izgubi kri, prva stvar, ki se zgodi, je, da gredo v globok spanec (hipovolemični šok) in potem umrejo.

Še ena podrobnost, ki opozarja na to, je, da so žrtve Chupacabre oddaljeni le nekaj metrov, ne da bi se pri tem izognili. Če ste gledali videoposnetke o divjini, ko plenilec že ima plen, drugi pobegnejo brez skrbi, da zapustijo svojega partnerja na milost in usmrtitev.

Napadi čupakabrov so tihi, v kolikor kmetje ne vedo, da so njihove živali napadene. Kako ste uspeli ostati neopaženi in v nekaterih primerih izogniti pasti in pazduho? To je skrivnost Ena od hipotez je ta, da je ta pošast izredno inteligentna in da uporablja nelagodno tekočino, ki jo proizvaja njegovo telo, da bi omedlevala plen.

Kljub velikemu številu poročil so opisi, ki jih sestavljajo Chupacabras, različni. Nekateri ga definirajo kot nekakšen pes z dvema velikima kljama, velike oči, ki sijejo v temi; drugi to opisujejo kot neke vrste kuščar z grebeni vzdolž hrbta, s kremplji na nogah in velikimi kljami; in še kaj podobnega velikan vampir.

Študij Chupacabras.

Prvi, ki je resno preučil Chupacabras, je bil režiser Joe Palermo in raziskovalec Marc Davenport leta 1995, v mestu Canovanas, v Portoriku. V 35 milimetrih so bile posnete brez živih teles ovac in piščancev, ki so pred kratkim napadli čudno bitje. Intervjuirali so priče, oblasti in kontaktirali osebo, ki naj bi vedela, kje se je skrivala. Kljub temu, da niso našli, so našli lase, ki jih je analiziral strokovnjak Irving Kornfield, ki je ugotovil, da je pes.

Glede na nenavadnost primera so nekateri raziskovalci tudi razmišljali o tem ta pošast je nezemeljska, ali maskota enega od teh. V tem smislu ideja ne zveni tako nesmiselno, ker so pred človekom uspeli odpotovati v vesolje živali (psi) za prve teste.

Nekateri psi (in ljudje) niso uspeli vrniti na Zemljo in so bili izgubljeni v vesolju. Ti primeri niso zelo razširjeni in ni težko predstavljati, da jim je bilo nekaj inteligentne civilizacije vesolja rešeno. Zakaj to možnost ne bi upoštevali pri Chupacabrasu? Mogoče je vesoljski pes ali nekaj podobnega, ki je nekako uspelo doseči naš svet.

Vanzemaljsko bitje.

Ni dvoma, da je ideja zelo privlačna, vendar malo verjetna; po dveh dejstvih sami po sebi: prvič, razume se, da so tujci na različne načine drugačni od nas; organizem, ki prihaja iz vesolja, ne more priti tako, kot da nič ne diha v našo vzdušje in ni ranljivo za bakterije, ki nas ne ubijajo (glej ali beremo "Vojna svetov"Z H.G. Wells); in drugič, Če je Chupacabra, ne govorimo samo o enem, ampak več. Poročali so o primerih, ko je bilo najmanj 15 ovac brez krvi mrtvo. Nemogoče, da lahko eno samo bitje iztisne in hrani 80 litrov krvi v telesu.

Drugo dejstvo, ki so ga zagotovili raziskovalci, je, da ta žival injicira v svoje žrtve tekočino, ki lahko razpade meso in kost; To ni bilo dokazano, vendar je ena od legend, ki se vrtijo okoli te živali.

Zgodovina Chupacabras.

Izvor mit je prišel v občini Canovanas v Portoriku. Ta kraj se nahaja v bližini radijskega teleskopa Arecibo. Čez noč so rančerji začeli poročati o nenavadnih smrtih pri ovcah in kozah. Živali so imele rano v vratu in njihova telesa so se pojavila brez kapljice krvi. V petih mesecih je več kot 150 živali umrlo v manj kot 50 kilometrih; Zaradi nenavadnosti primera in podobnosti pri vsakem napadu mu je policija dodelila izjemo.

V Portoriku, veterinar David Morales, je bil odgovoren za pregled živali, ki so jih ubili Chupacabras. Strokovnjak je vsak dan prejel približno 10 do 20 teles. Po študiju več kot 300 mrtvih živali je prišel do zaključka, da je bil naravni plenilec (mačkica ali opica), ker so telesa pokazala solze, zlome in perforacije. Ugotovitve, ki jih je dosegel Morales, niso sprejeli ljudje, ki so še naprej poročali o več napadih.

Pošast

To je opisal José Miguel Augusto, ena od prič zelena pošast in rdeče oči ki je pustila vonj žvepla, in najbolj presenetljivo, da je letelo.

V obrobju Malpasilla v Managua v Nikaragvi je bilo zabeleženih več deset smrtnih primerov na živalih; več kot sto v manj kot mesec dni. Eden od prizadetih kmetov Jorge Luis Talabera pravi, da so bili Chupacabras. Ta pošast je bil opisan drugače kot v Portoriku, ker je izgledal bolj kot velikanski vampir.

Tabalera je v svojem ribniku videl štiri čupakabre. Ta bitja, občutek odkrita, so odleteli. Pred grožnjo drugega napada (v prvem je ubil vsaj osem koz), je Talabera vzel vse svoje živine v skedenj in jih zaklenil. Le pustil je eno ovco kot vabo v koralu in čakal, da se je vrnila strahopetna žival.

Ob polnoči je Jorge Luis opazil prisotnost čudnega bitja v koralu, to je bila Chupacabras. Prišel je bližje in ga ustrelil. Žival je uspelo pobegniti, toda prej ga je rancher ustrelil najmanj sedemkrat. Nekaj ​​dni kasneje je opazil, da so na okoliškem polju mrhavljani zlekli ostanke živali.

Jorge Luis je domneval, da so ostanki Chupacabras. Po pričevanju Talabere je bitje imelo par velikih kljunov, z ušesi vrste netopirjev in velikimi očmi. Ostanki živali so jih odpeljali na univerzo v Nikaragvi, kjer so jih analizirali zdravniki Edmundo Torres, Carlos Gómez in Pedrería Dávila, ki so zaključili, da so bili ostanki psa. Moški iz znanosti so na tiskovni konferenci objavili ta rezultat in ljudje se niso strinjali, ker zagotavljajo, da so zdravniki spremenili kosti in da so dobro zaščitili čupakabre.

Drugi primeri Chupacabras

Napadi Chupacabras so bili registrirani v številnih državah, kot so Argentina, Peru, Puerto Rico, Gvatemala, Kostarika, Panama, Čile, Dominikanska republika, Združene države in predvsem v Mehiki.

V Združenih državah so se napadi te pošasti zgodili v Miamiju na Floridi marca leta 1996. Tam se domneva, da prihajajo iz močvirja in da se premika skozi vodo. V nasprotju z drugimi državami, kjer se govori o prisotnosti te pošasti in ni povezana z vodo. Toda v primeru Miamija so našli trupe ovac in koz brez krvi, ki so te napade dodelili Chupacabrasom.

V Kostariki, 31. marca 1996, na ranču "Pasti", So našli pet mrtvih ovac brez kapljice krvi, imeli so okroglo rano na vratu. Tudi v Salvadorju so bili napadi Chupacabras, vendar jih opisujejo kot velikan, velikokoten bat.

Eden najpomembnejših primerov Chupacabras je bil registriran v državi Puebla v Mehiki. Dejstvo je bila obveščena s televizijskimi novicami tega subjekta. To je bil napad, kjer je ta pošast ubitih vsaj 30 ovac.

Ko so novinarji prišli na prizorišče, je bila vsaj ena od žrtev Chupacabras še vedno živa. Ta žival je bila žrtvovana in odprla v kanalu. Dr. Soledad de la Peña je preveril telo in ugotovil, da nima kri. Kirurške rokavice zdravnika ostanejo bele, ko se te dotikajo živali, čeprav nekateri skeptiki mislijo, da zdravnik položi roke med ovčjo kožo in telo, kjer ni krvi.

Po mnenju skeptikov mrtva žival ne krvavi, to je pravilno, ker se kri strjuje, vendar to ne preneha umirati rdeče, kar je v dosegu. Najboljši primer je obleke, ki jih nosijo mesarji, so obarvani rdeče, ko imajo stike z mesom goveda.

Napadi na ljudi.

V programu "Živite zjutraj"Led takrat Alfredo Adame, ufologist Jaime Maussán govoril o Chupacabras in pripovedujejo primer José Angel PulidoTrailero za Tlatomulco, Jalisco, ki je bila napadena 2. maja 1996, ki ga je čudno bitje 60 cm visok in želatinasta telesa.

Jose Angel je bil na njegova prikolica tri bloke od svojega doma, ko nenadoma Corral je skočil žival, ki je bila nastavljena na roko; moški se je branil in začel premagati, dokler ga ne izpusti. Boj je imel mehko telo in vonjal na močvirje, gnilo. Ko je voznik tovornjaka prišel domov, so zahtevali svojo družino, kaj se je zgodilo, zakaj je dišalo tako slabo. Povedal jim je o svojih izkušnjah in odšel v bolnišnico. To je ogledal dr Mario Rivas Sauza, in mu povedal, da so bile njegove rane podobni tistim, ki so zapustile Chupacabras.

Primer Sinaloa.

Leta 1996 je v mestu Alfonso Genaro Calderon, ki se nahaja v gorah Sinaloa, Mrs. Teodora Ayala ReyesDejal je Chupacabra napadli, medtem ko delaš svoje potrebe izven vašega doma. Kako je mogel braniti in ji je uspelo pobegniti to žival, ki ga je opisal velik, z neke vrste rog in krempljev. Potem je ženska, 21, je sporočila, da svojega moža in kmalu prišel celotno skupnost, oboroženi s palicami in mačetami ujeti Chupacabras.

Nikoli niso našli žival, vendar je populacija je pozoren dni, celo spala z orožjem pod blazino. V tej skupnosti pa Chupacabras je ubil 30 ovc in ostal še deset rane, ki so jih usmrtili, ki jih njihovi lastniki je imel malo.

Tudi Ministrstvo za javno varnost v občini, kot tudi drugih organizacij, kot sta civilno in sodnega varstva države je iskanje te živali, ki temelji na skici, ki je dala gospa Theodora.

Chupacabra v San Luis Potosí.

Na voljo je še en primer, ki je nastal v devetdesetih letih v Huasteca, vendar je to usodna; truplo ženske brez kapljice krvi in ​​dveh znamk na vratu bilo ugotovljeno. To dejstvo se pogosto ne širijo, da bi preprečili paniko med prebivalstvom, poleg tega, kdo bi verjel?

Chupacabras iz Guadalajara.

Pred mnogimi leti v Guadalajari, leta 1880, več smrti zaradi svojega začudenja, je začel klic prišlo "suha smrt" Sprva so bile žrtve živali (psi, mačke), ki so se pojavili z Fang znamk brez kapljice krvi; Kmalu je to bitje začelo napadati ljudi. Po legendi je bil vzrok za ta kazniva dejanja Grof Baldón, ki je prihajala iz Evrope. Ampak je res vrsta vampir Dracula vzrok teh smrti, ali je to prva poročila o Chupacabras? Ali pa govorimo o isti stvari?

"Dimni zaslon".

Na žalost, Primer Chupacabras v Mehiki je bil tarča posmeha, ki jih šteje fantasiosoIzumil ga je vlada Carlos Salinas de Gortari, nekdanji predsednik Mehike kot način za odvračanje pozornosti javnosti od socialnih in ekonomskih težav, da je država živela.

Res je, da so vlade, ne samo v Mehiki, pa drugi narodi zatekla teh družbenih pojavov odvrniti ljudi, vendar moramo upoštevati tudi opij za ljudstvo, je nogomet; in cilj tega športa, poleg tekmujejo, je zabavati ljudi, da ne bo "Zapanjiti" za javnost. Ne govori vsak dan od Chupacabras, NLP-ji, tujcev, itd, ampak nacionalnem in mednarodnem nogometu.

Z drugimi besedami, gre za zavračanje teh vprašanj, in kadar obstaja možnost, da posmeha ljudi, ki verjamejo in raziskuje se bo to zgodilo. Kaj je Chupacabras? Ne vemo in dokler ne zajame eno, to bitje, ki pripada kriptozoologija, Bo šel za zoologijo, ko ste študirali.

To bi bilo zelo zanimivo analizirati snov, ki ustvarja in uporablja ta žival otrple, in očitno Anestezirati svoje žrtve, da veljajo za sodobne medicine. Koze, ovce, kokoši, njihove žrtve, oddajajo nobenega hrupa, da bi opozorili kmetje, ki so napadli; ostati negibno do smrti, to pomeni, da se ne pojavi bolečina.

Podobno analizirali snov, ki jo je Chupacabras uporablja ohranjati svoj plen, medtem ko hranjenje. Rečeno je, da vampirji ali ki potrebujejo kri za krmo, ne more odšteti od mrtvih, kot je bil strup. Kot smo videli v nekaterih primerih, žival, kljub temu, da ni krvi, še vedno živi za nekaj minut. To bi bilo zelo koristno pri odprtih operacijah srca, saj ne bo več potrebnih transfuzij.

Najnovejši primeri.

Leta 2005 je v mestu Elmendorf v Teksasu, ZDA, kmet z imenom Devin McAnally za nekaj dni ga je obiskal v Chupacabra.

V prvem napadu 30 kokoši umrla, bila ugotovljena brez kapljice krvi. Devin se odločili loviti živali in očitno uspelo.Ko se je Chupacabra vrnil, ga je kmet ustrelil s puško. Pošast je umrl in Devin je ohranil svoje telo. Ostanke so analizirali veterinarji in ugotovili, da je bil kojot.

Ta nenavadna žival, ki ji tudi zoolozi niso poznali svojega obstoja, ima srednje modro kožo, podobno teksturi slonov; Ima dolge kape in njuh je podoben pesu. Veliko se razlikuje glede na opise priče Puerto Rika in Mehike.

Ta Chupacabra ni imela nobenih kril, ni mogla leteti in niti grbi po hrbtu; njegove oči niso sijale v temi in ni merilo več kot meter. Skratka, to je bilo drugo. Kar se je lahko zgodilo je, da so verodostojne Chupacabras napadli in izginili, in s tem čudnim bitjem se je ta coyote s čudnim videzom zlahka zamenjal.

Aprila 2008, Diario de Yucatán Poročal je o nenavadni smrti 18 kokoši v občini Champotón, kjer so našli tudi osem mrtvih kokoši brez krvi.

Vzrok za te napade, opredeljene kot Chupacabras, je bil videti velikan, temno obarvani pes; očitno je imela krila, ker je uspel skočiti z dvema metrskim ograjo. Med pobegom je napadel lastnika Mario Suáreza Hernándeza, ki je zaman poskušal braniti svoje kokoši, ki so ga udarili s palico. "Bilo je, kot da bi udaril kamen", pravi Mario; žival me je samo obrnil in ne izgovarjal groze, z enim od njegovih krempljev je ranil prsne koščke in pobegnil. "

Leto kasneje, aprila 2009, vendar v Piedras Negras, Coahuila, je bil še en napad Chupacabras. Ptiči Martín García, opozorili skupnost na čudno smrt dveh njegovih piščancev. Živali so se pojavile brez krvi in ​​brez dišav; ni bilo nobenega znaka, da je plenilec prisilil kletko vstopiti. Čeprav vzrok tega napada ni bil nikoli viden, je bil zaradi značilnosti primera pripisan Chupacabrasu.

Do danes se poročila Chupacabras v Mehiki in drugih državah nadaljujejo, vendar ne ustvarjajo več tako velikega vpliva, ker se štejejo za napačne in zastarele.

Še en dejavnik, s katerim ljudje niso poročali o napadih tega bitja, je zaradi strahu pred nasmehom, kot je bilo v primeru družine Donoso Mena, ki je aprila 2009 našel 36 svojih mrtvih kokoši, ki so se pojavili brez kri, in ti, zaradi strahu pred kritiki, nekaj tednov molčijo.

Oglejte si video: 7 Royal Chupacabras, posnet v fotoaparatu

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: