China critică pe Winnie Pooh pentru că arăta ca președinte

China critică pe Winnie Pooh pentru că arăta ca președinte

Pentru guvernul chinez, compararea unui desen animat cu președintele său depășește limitele. Recent, Winnie Pooh a fost adăugată la lista extinsă de cuvinte și imagini blocate de Great Firewall din China, potrivit unui raport al BBC.

Pentru lumea occidentală, cenzurarea desenului unui urs ar putea părea ridicol; Cu toate acestea, China are o istorie lunga de cenzura a ceva care ar putea afecta negativ percepția pe care cetățenii au Partidului Comunist și liderii săi – și tocmai din acest motiv Winnie the Pooh a fost cenzurat în țară.

Până de curând, Cetățenii chinezi au făcut meme în care au comparat Winnie Pooh cu președintele Xi Jinping. Pentru a ilustra asemănările dintre aceste două personaje, meme au fost destinate să impresioneze pe Xi ca o persoană mut și leneș, o caracterizare pe care guvernul chinez se opune ferm.

Acum, din cauza blocadei, atunci când o persoană din China de căutare pe Internet Winnie the Pooh – sau „Little Bear Winnie“, așa cum este cunoscut de aceste terenuri – rezultatele de căutare a reveni doar un mesaj pe care scrie „conținut ilegal“ . Toate imaginile în care apare ursul adorabil au fost blocate, inclusiv gif de WeChat, cea mai populară aplicație de mesagerie în China.

Și nu este un eveniment fără precedent. În trecut, oficialii chinezi au blocat orice informație despre acțiunile chineze anticomuniste sau disidențiale din istorie – de exemplu, au blocat orice fel de referință la protestul din Tiananmen din 1989 și represaliile guvernului care au urmat.

Această cenzură a internetului funcționează remarcabil de bine în ceea ce privește menținerea cetățenilor în întuneric în ceea ce privește politicile anticonstituționale. De fapt, mulți chinezi nu au nici măcar o idee despre masacrul de la Tiananmen.

Dincolo de cenzurat expresii guvernului anti, poate că această cenzură a fost făcută ca o măsură preventivă, deoarece Partidul Comunist Congresul – evenimentul în care conducerea partidului ia deciziile – va avea loc toamna viitoare, și Xi nu doresc să intre Negocierea politicilor dvs. arătând slabă în orice fel. Deși, fiind sincer, cenzurarea unui desen animat nu pare a fi cea mai bună modalitate de ao realiza. Cu informații de la BBC.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: