Casa primului și centenarul lui Gaudi va fi deschisă publicului

Casa primului și centenarul lui Gaudi va fi deschisă publicului

Fără îndoială, catalanul Antoni Gaudi este unul dintre cei mai mari exponenți din istoria arhitecturii. Singular și intrigant ca scenarii ale celor mai delirioase vise și, în același timp, spectaculos de frumoase, construcțiile lui Gaudi îl poziționează dincolo de limitele arhitecturii, ca artist în toată amploarea cuvântului.

Această abilitate incredibilă de a transforma scenariile vieții reale în opere de artă a fost evidentă din prima sa construcție, care, la 130 de ani de la finalizare, va fi în sfârșit deschisă publicului pentru aprecierea sa.

Casa Vicens, situat în Barcelona, ​​a fost proiectat și construit de Gaudi între anii 1883 și 1885 și în toți acești ani a fost folosit exclusiv ca o reședință privată. Cu toate acestea, în 2014 a fost achiziționat de o instituție financiară privată și, după câțiva ani de reforme, va fi în cele din urmă deschisă, în octombrie, ca centru cultural. În muzeu vor fi expuse lucrările lui Gaudi, precum și diverse expoziții.

Chiar înainte de a putea fi vizitat, această casă a fost considerat patrimoniu mondial UNESCO (alte șapte lucrări ale arhitectului sunt, de asemenea, parte din acest patrimoniu: La Pedrera, Casa Batllo, Palau Güell, Parcul Guell, fațada Nașterii și cripta Sfintei Familii). Gaudi a fost de 33 când a terminat casa Vincens, lăsând o amprentă de neșters în istoria arhitecturii ca fiind unul dintre cei mari – capabil să uimească și străini cu cărămizi, țigle, ciment și aspectul unui geniu.

Vizionați videoclipul: “Centenar România 100 – 1918 – 2018”

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: