Avstralija začne prepovedati razmnoževanje psov in mačk v komercialne namene

Avstralija začne prepovedati razmnoževanje psov in mačk v komercialne namene

Avstralija postopoma postaja po vsej državi prepoved razmnoževanja psov in mačk v komercialne namene da bi končali "tovarne" mladičkov, namenjenih za hišne ljubljenčke.

V državi Victoria, kjer se nahaja pomembno mesto v Melbournu, je bil odobren zakon, ki prepoveduje prekomerno rejo mladičev za komercializacijo. Pričakuje se, da bo začel veljati julija in v praksi poleg končanja komercialne reprodukcije, ne bo dovolila prodaje teh živali v parkih, sejmih, spletnih straneh, veterinarskih klinikah ali v kateri koli drugi trgovski ustanovi.

Od aprila 2020 bodo rejci pooblaščeni, da bodo imeli največ 50 plodnih samic. Toda tisti, ki imajo v lasti več kot 10 žensk, morajo zahtevati ministrsko odobritev in predložiti vrsto strogih predpisov. Reforme določajo, da mora vsak posameznik, ki trži hišne ljubljenčke, vsebovati izvorno številko, kjer preveri žlahtniteljsko mesto živali.

L in in Oscar.

Ta zakon, ki je bil tako potreben v mnogih delih sveta, je navdihnil zgodovina OscarAn ga aktivista Debra Tranterja pes, ki je rešil v slabem fizičnem in psihološkem stanju po obdobju ostal na trgu za prodajo živali in od takrat je služila kot simbol boja proti tako sprejel prakse. Tranter je ustanovil Oscarjev zakon (ki je dala svoje ime tem zakonu), neprofitna organizacija, namenjena ukinitvi domačih živalskih tovarn v Avstraliji.

"Prepoved se bo končala s tem poslovnim modelom in končala bo krutost živali," pravi Debra v intervjuju za Varuh. Pričakuje se, da bodo druge države Avstralije začele uporabljati ta isti zakon v bližnji prihodnosti. Ta ukrep je prvi te vrste v Avstraliji in vključuje spodbujevalne kampanje za odgovorne nosilce posvojitve.

Oglejte si video: Človekove pravice, zdravnik pogodbe vesti, zakon ali umetnem splavu 2008, Avstralija (Viktorija)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: