Apabila "kambing hitam" adalah orang yang paling bijak dalam keluarga

Apabila “kambing hitam” adalah orang yang paling bijak dalam keluarga

Sungguh sukar untuk mencari parameter yang boleh dianggap normal atau tidak. Sedangkan untuk sesetengah orang yang normal bermaksud menyesuaikan diri dengan tingkah laku sosial tertentu, untuk orang lain ia berkaitan dengan ditadbir oleh ajaran agama tertentu, dan sebagainya secara berturut-turut. Untuk itu, banyak kali kita biasanya mengelirukan normal dengan tenang, pasif dan ketaatan, walaupun satu perkara tidak semestinya bergantung pada yang lain.

Kita boleh mengesahkan ini dalam diri kita sendiri, dalam semua masa bahawa kita mempunyai gambaran yang salah tentang seseorang kerana cara mereka yang khusus berpakaian atau kerana mereka memakai potongan rambut yang berbeza. Nampaknya seseorang itu tidak sesuai dengan apa yang dianggap normal.

Sama seperti kita memikirkan orang-orang yang memeluk sebab-sebab di mana mereka percaya dengan cara yang hebat, berjuang untuk mereka sentiasa, walaupun perlu untuk pergi ke jalan-jalan untuk meningkatkan poster atau menjerit slogan. Secara berkesan, penampilan tidak mempunyai kaitan dengan intipati manusia, tetapi ini nampaknya sukar untuk diasimilasikan.

Ia sukar kerana masyarakat sekarang menghakimi dari apa yang dilihat, apa yang dimiliki, jenama yang berpakaian, kuasa beli, berapa banyak yang dimakan. Dengan ini, semakin sukar untuk menghargai pentingnya setiap individu, apa yang orang itu benar-benar memiliki dalam dirinya dan berjaya hidup, diam, tanpa menyakiti sesiapa sahaja yang melintasi jalannya.

Apa yang benar-benar penting ialah dalam tindakan kita, bukan dengan apa yang kita katakan atau berpura-pura sebelum orang lain.

Dalam nukleus keluarga, ia tidak biasa pelabelan kambing hitam tepatnya orang-orang yang menjawab, yang berani, yang menghadapi apa, walaupun telah ditubuhkan untuk jangka masa yang panjang dan selama beberapa generasi, mesti berubah dan diperbaharui, dengan matlamat untuk memecahkan asas keselesaan palsu yang telah diteruskan selama bertahun-tahun.

Dan, tiada siapa yang terpaksa mengekalkan perkahwinan yang gagal atau berpakaian mengikut fesyen, hanya kerana ia selalu seperti ini di kalangan ahli keluarga. Mereka adalah mereka yang berani mempromosikan kemajuan yang membuka laluan baru kepada ramai orang tanpa keberanian.

Oleh itu, berhati-hati sangat diperlukan apabila menilai seseorang yang telah diadili, oleh orang atau saudara-mara mereka, sebagai domba hitam, kerana hanya kewujudan bersama dan masa yang mampu mengungkap intipati kehidupan. setiap satu

Banyak kali, ia hanya kira-kira orang yang tidak mematuhi peraturan dan tingkah laku yang ditetapkan sebagai norma, Tuhan akan tahu siapa atau mengapa, individu yang memutuskan untuk hidup mengikuti apa yang dikehendaki oleh hati mereka. Lagipun, ia adalah seseorang yang tidak membenarkan dirinya diterima oleh orang lain sebagai ganti kebahagiaannya sendiri.

Tonton video itu: Pemimpin PR Jadikan BN Kambing Hitam Kesalahan Sendiri: – Datuk Chang Ko Youn

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: