Antropologii afirmă că primii oameni au ajuns în America de coastă

Antropologii afirmă că primii oameni au ajuns în America de coastă

Antropologi din diverse instituții din Statele Unite, printr-o publicație de ziar știință, acestea oferă o nouă perspectivă asupra primilor oameni care vor popula continentul american delimitarea teoriilor curente. În această publicație, ei resping versiunea convențională că Clovis și-au făcut drumul prin strâmtoarea Bering pentru a deveni primii oameni care locuiesc în America. De fapt, dovezile descoperite în ultimele trei decenii sugerează că alte grupuri au sosit cu mult timp în urmă și ar fi obținut-o navigând în navele de pe coastă.

Clovisul nu a fost primul.

După cum arată autorii articolului, de mai bine de 100 de ani am acceptat teoria că oamenii au sosit printr-o punte de pământ în ceea ce este acum cunoscut sub numele de Strâmtoarea Bering – pentru timpul în care localizăm această migrație. Nivelul mării ar fi mult mai mic. Se crede că primele așezări integrate de poporul Clovis au călătorit printr-un coridor central într-o regiune care în prezent aparține Statelor Unite cu 13.500 de ani în urmă.

Cu toate acestea, avem dovezi de la sfârșitul anilor 1980 au existat deja oameni care trăiesc în unele regiuni ale Americii cu mult înainte de a migra Clovis. Dovezile arheologice arată că oamenii trăiau pe insule din afara Asiei, în nord și chiar la sud de coastele americane (cu populații chiar la sud de Chile) între 14.000 și 18.000 de ani în trecut. În plus, există, de asemenea, dovezi că oamenii au locuit în interiorul Americii de Nord cu 16.000 de ani în urmă.

Ipoteza "autostrăzii".

Potrivit autorilor, toate aceste noi dovezi au determinat mulți dintre experții din zonă să renunțe la ideea că Clovis a fost primul care a sosit în America. Acum, mai mult decât oricând, ideea prevalează primii oameni au sosit în bărci și nu pe jos, și au făcut-o în urma coastelor, care nu traversează interiorul teritoriului.

Acest lucru a fost posibil, în opinia autorilor, datorită ceva cunoscut sub numele de "kelp autostrada"(Drumul algei, în traducere liberă) – pădurile de alge care cresc chiar pe coaste. Toate aceste alge oferă un habitat bogat pentru speciile marine pe care călătorii le consumă din abundență.

În concluzie, grupul de cercetare arată că au fost realizate foarte puține analize pe coastă – acei primii călători ar avea zonele locuite de terenuri care sunt în prezent acoperite de mare datorită creșterii nivelurilor oceanelor. Dacă doriți cu adevărat să aflați mai multe despre primele migrații umane în America, sugerați că ancheta să se concentreze asupra coastelor.

Vizionați videoclipul: Consumarea copiilor / Copiii-victime ale consumerismului.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: