Antropologi trdijo, da so prvi ljudje prišli v Ameriko ob obali

Antropologi trdijo, da so prvi ljudje prišli v Ameriko ob obali

Antropologi iz različnih institucij v Združenih državah Amerike, preko časopisne publikacije Znanost, ki jih ponujajo novo perspektivo prvih ljudi, ki naselijo ameriško celino razmejevanje trenutnih teorij. V tej publikaciji zavračajo konvencionalno različico, da so se Clovis prebudili skozi Beringsko ožino, da bi postali prvi ljudje, ki bi živeli v Ameriki. Dejstvo je, da so dokazi, odkriti v zadnjih treh desetletjih, pokazali, da so druge skupine prišle dlje časa in jih dosegle s plovbo na plovilih izven obale.

Clovis ni bil prvi.

Kot avtorji članka so na več kot 100 let smo bili sprejema teorijo, da ljudje naleteli na kopnega mosta na kar je zdaj znano kot Beringovega preliva – za čas, ko dajemo to usmeritev, Raven morja bi bila precej nižja. Teorije, da so ti prvi naselji, ki so jih integrirali ljudje Clovis, potovali skozi osrednji koridor v regiji, ki je trenutno v Združenih državah pred 13.500 leti.

Vendar pa imamo dokaze od konca osemdesetih let naprej v nekaterih regijah Amerike so že živeli že dolgo, preden so se Clovis preselili. Arheološki dokazi kažejo, da so ljudje živeli na otokih zunaj Azije, na severu in celo jugu od ameriških obal (s populacijami celo južno od Čila) med 14.000 in 18.000 let v preteklosti. Poleg tega obstajajo tudi dokazi, da so ljudje naselili notranjost Severne Amerike pred 16.000 leti.

Hipotezo "avtoceste".

Po mnenju avtorjev so vsi novi dokazi povzročili, da mnogi strokovnjaki na tem območju opustijo zamisel, da so Clovis prvi prispeli v Ameriko. Zdaj bolj kot kdaj koli prej, prevladuje ideja prvi ljudje so prispeli v čolne in ne peš, in to so naredili po obalah, ne prečkajo notranjosti ozemlja.

To je bilo mogoče, po mnenju avtorjev, hvala nekaj, kar je znano kot "alpski avtocesti"(" Alga pot ", v prostem prevodu) – algovi gozdovi, ki rastejo naravnost na obalah. Vse te alge zagotavljajo bogat habitat za morske vrste, ki so jih popotniki uživali v izobilju.

Če zaključimo, raziskovalna skupina opozarja, da je na obalah opravljena zelo malo analize, ki bi jih imeli prvi potniki naseljene pokrajine, ki jih trenutno pokriva morje zaradi povečanja ravni oceanov. Če res želite izvedeti več o prvih človeških migracijah v Ameriko, predlagajte, da se preiskava osredotoči na obale.

Oglejte si video: Endgame: načrt za globalno uveljavitev (dokumentarni film 2007)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: