Antropologer bekräftar att de första människorna anlände till Amerika vid kusterna

Antropologer bekräftar att de första människorna anlände till Amerika vid kusterna

Antropologer från olika institutioner i USA, genom en tidningstidning Science, de erbjuder ett nytt perspektiv på de första människorna att fylla den amerikanska kontinenten avgränsande aktuella teorier. I denna publikation avvisar de den konventionella versionen som Clovis gjorde sig genom Bering-strädet för att bli de första människorna för att bevara Amerika. Faktum är att bevis som upptäckts under de senaste tre decennierna föreslår att andra grupper anlände en lång tid tidigare och skulle ha uppnått det genom segling i fartyg utanför kusten.

Clovis var inte den första.

Som artikelns författare påpekar, har vi i mer än 100 år accepterat teorin om att människor anlände via en landbro i det som nu kallas Bering-strädet – för den tidpunkt då vi lokaliserar denna migration, Havsnivåerna skulle vara mycket lägre. Det är teoretiserat att de första bosättningarna, som integrerades av Clovis-folket, reste genom en central korridor i en region som för närvarande tillhör Förenta staterna för 13 500 år sedan.

Vi har dock bevis sedan slutet av 1980-talet att Det fanns redan människor som bor i vissa regioner i Amerika långt före Clovis migrerade. Arkeologiska bevis visar att människor bodde på öar utanför Asien, i norr och till och med söder om de amerikanska kusterna (med populationer ens söder om Chile) mellan 14.000 och 18.000 år tidigare. Dessutom finns det också bevis för att människor bebodde inre av Nordamerika för 16.000 år sedan.

Hypotesen för "kelp highway".

Enligt författarna har allt detta nya bevis lett många av experterna i området att överge tanken att Clovis var den första som anlände i Amerika. Nu mer än någonsin övertygar tanken det De första människorna kom till båtar och inte till fots, och de gjorde det efter kusterna, inte korsar inre av territoriet.

Detta var möjligt, enligt författarna, tack något som kallas "kelp motorväg"(" Alger väg ", i fri översättning) – Algerna som växer precis vid kusterna. Alla dessa alger ger en rik habitat för de marina arter som resenärer åt i överflöd.

Sammanfattningsvis påpekar forskargruppen att mycket liten analys har gjorts på kusterna – de första resenärer skulle ha bebodda områden av mark som för närvarande omfattas av havet på grund av ökningen av havsnivåerna. Om du verkligen vill veta mer om de första mänskliga migrationerna till Amerika, föreslå att utredningen fokuserar på kusterna.

Titta på videon: Cannibal Holocaust 2 Det stora gröna helvetet Antonio Climati 1988 Spanska 1080 HD – Langosto

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: