Acestea arată că entanglementul cuantic este fizic real

Acestea arată că entanglementul cuantic este fizic real

Unul dintre cele mai ciudate fenomene care pot fi găsite în știință este cuantice – atunci când două particule interacționează, astfel încât acestea sunt profund conectate și împărtășesc practic existența, chiar dacă acestea sunt de ani lumină depărtare.

Cu toate acestea, Einstein nu a fost de acord cu această idee și a concluzionat că a fost prea ciudat pentru a fi real. Deși o minte la fel de strălucită ca omul de știință german a respins conceptul de entuziasm cuantic, un nou experiment este cea mai puternică dovadă că entanglementul cuantic este un fenomen real.

Voință gratuită

Cercetatorii de la MIT in Statele Unite, la Universitatea din Viena, în Austria, în colaborare cu experți din China și Germania, doar umple un vid de mecanicii cuantice legate de cuantice. Studiul a fost publicat recent în revista Reviste de examinare fizică.

Acest vid de care vorbim este despre libertatea de alegere, ceea ce sugerează că factorii umani – cum ar fi rularea unui experiment, alegând particule care sunt legate între ele și proprietăți vor fi măsurate, printre alți factori – se pot încheia evidențierea unor variabile ele dezvăluie entanglementul cuantic atunci când nu este prezent.

"Scepticismul din jurul mecanicii cuantice sa diminuat considerabil", spune cercetătorul David Kaiser, profesor de fizică la MIT. "Încă nu am scăpat de ea, dar a fost deja redus cu 16 ordine de mărime".

Experimentul

Pentru a încerca să fie cât mai aleator posibil, grupul de cercetători a decis să respecte fotoni foarte vechi de stele distante. Ei s-au concentrat în special asupra acelor stele care pot trimite fotoni albastri și roșii în direcția noastră. Cea mai apropiată dintre aceste stele este la 600 de ani lumină de Pământ. Cu alte cuvinte, în lumină ar fi nevoie de 600 de ani pentru a ajunge la noi.

Echipa de cercetare a instalat două telescoape, unul la Universitatea din Viena, și un altul în Academia Austriaca de Stiinte pentru a primi fotonii de aceste stele, care au fost măsurate ulterior. Iată cheia pentru acest experiment, deoarece lumina de la steaua nu suferă modificări în modul, acest lucru înseamnă că orice non-cuantic ascuns variabilă, care ar putea avea o influență asupra particulelor, probabil, sa întâmplat înainte de lumina a fost emisă.

„Am găsit răspunsuri în concordanță cu mecanica cuantică într-un grad foarte mare, în totalitate în afara de ton cu previziunile stilului Einstein“, spune Kaiser. "Toate experimentele anterioare ar fi putut fi supuse acestui vid ciudat pentru a explica rezultatele observate în microsecunde înainte de fiecare experiment, în comparație cu cei 600 de ani. Apoi vorbim despre o diferență de microsecunde de 600 de ani, adică 16 ordine de mărime ", spune el.

Acest studiu nu a închis complet vacuumul libertății de alegere, dar confirmă faptul că caracteristicile ciudate ale mecanicii cuantice au existat deja de cel puțin 600 de ani, iar următorul obiectiv al cercetătorilor este de a crește și mai mult acest timp de analiză.

Acest experiment este un exemplu în care îmbunătățirea tehnologiei ne ajută să observăm mai bine universul și să înțelegem cum funcționează lucrurile.

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: