8 zadnjih čudnih obrokov zapornikov, obsojenih na smrt

8 zadnjih čudnih obrokov zapornikov, obsojenih na smrt

Zgodbe o zadnjem obroku obsojenih na smrt so plodna tla za pisatelje v ZDA. Če ste lačni za radovednost, spoznajte nekaj čudnih in najbolj izvirnih naročil. Kateri je najbolj pretiravan? Kateri je najbolj eleganten? In najpogostejši? To so bili zadnji obroki nekaterih slavnih zapornikov, obsojenih na smrt v Združenih državah Amerike.

Philip Workman, najbolj radodaren zahtevek.

Zahteva: vegetarijanska pica, ki je bila dostavljena brezdomcem.

Kriminal: umor policista.

Izvedba: izvedena s smrtonosno injekcijo 9. maja 2007 v Tennesseeju.

Ker zakon o izvrševanju v Združenih državah prepoveduje "zunanje izvajanje" zadnjega obroka, je bila delavska velikodušna zahteva zanemarjena. Vendar, mesto je bilo premaknjeno z zgodovine in na nezaščiten Nashville je bilo na voljo več sto pizz, mesto v državi Tennessee, kjer je prišlo do usmrtitve.

Reševalna misija Unije, institucija pomoči za gospodarsko prikrajšane ljudi, je predstavljala donacijo 170 pizz. Tudi v drugih državah je bilo nekaj prispevkov, ki jih je Philipova zahteva.

Najbolj pripravljen naročilo

Obsojenec: Hoyt Clines, Darryl Richley in James Holmes.

Uporaba: 1 kg ocvrtih kozic, pomfrit, ketchup, banana pavé in brezalkoholna pijača (Hoyt). Stek na žaru, sušeni sir, solata s sirom in pivo (Darryl). Mortadella, sir, dvojna Burger z kumarice, čebulo, solate in majoneze, Fries s kečap, kumare, sladoledne torte in Coca-Cole (James).

Kriminal: umor.

Izvedba: izvedena s smrtonosno injekcijo 4. avgusta 1994 v Arkansasu.

Zadnji obrok treh prijateljev je bil precej nepričakovan saj je izvedba tria potekala istega dne, kar je čudno videti. Slaba sreča za tri od njih, pa tudi za zavodsko kuhinjo, ker so potrojili delo.

Najbolj tipičen je Kevin Lee Zimmerman.

Uporaba: dvojni burger z zeleno solato, paradižnikom in čebulo, majonezo, kečapom, pomfri, mlekom in kosom čokolade.

Kriminal: rop in umor.

Izvedba: izvedena s smrtonosno injekcijo 21. januarja 2004 v Teksasu.

Meni, ki ga je izbral Kevin Zimmerman standardno hrano smrtne kazni v Združenih državah. Dva hamburgerja sta najpomembnejša glavna jed, kot tudi kompliment čipsa, ketchupa, mleka in čokolade. Druge zahteve, ki so med najbolj pogostimi jedmi, so carne asada, ocvrta piščanec, jajca s slanino, mehiško hrano in brezalkoholne pijače.

Willie Francis, neverjetno.

Uporaba: somat, čips, kumarice in soda.

Kriminal: umor.

Izvedba: izvedena v električnem stolu 9. maja 1947 v Louisiani.

Ne, da je bila zahteva nekaj neverjetnega, ampak zgodba za tem likom, ki je bila ena od redkih, ki je imela "dva zadnja obroka". Willie je ubil svojega delodajalca in je bil obsojen na električnem stolu v maju 1946. Pred izvedbo naročil kupo, ampak šerif si boste vzeli zrezek najbolje na žaru v mestu.

To se je zgodilo električni stol ni uspel in Willie je prišel iz življenja po poskusu usmrtitve. Leto kasneje je obsojeni upravičen do svojega drugega (in tokrat dokončnega) "zadnjega obroka", za katerega je izbral omenjeni seznam.

Roy Allen Harich, najbolj eleganten.

Uporaba: zrezek na žaru, gobe, gratin brokoli, brstični ohrovt, česen kruh s sirom in olivami, palačinke maline in ananasovega soka.

Kriminal: nadlegovanje, agresija in umor.

Izvedba: izvedena v električnem stolu 24. aprila 1991 na Floridi.

Po Royjevih odvetnikih je bil ujetnik, ki je delal eden izmed zadnjih najbolj prefinjenih obrokov iz Združenih držav se je napil in drogiral in zato je storil zločin, ki ga je obsodil na smrt. Kljub dobrim okusom pri naročanju svoj zadnji obrok, Roy bilo nič posebnega, ko je nadlegujejo in napadel z stabbings in streljanju dveh najstnikov, od katerih je eden končal mrtev.

Robert Buell, najlažji.

Uporaba: oljka in breskev.

Kriminal: umor dekleta 11 let.

Izvedba: izvedena s smrtonosno injekcijo 25. septembra 2002 v Ohiju.

Morda se zdi presenetljivo, da je Robert Buell izbral nekaj tako preprosto za svoj zadnji obrok, vendar ni pomanjkanja poročil o postu in skromnih obrokih. Na primer, obstajajo obsojenci, ki so zadovoljni s samo jogurtom ali pijejo samo skodelico čaja. Buellova nepričakovana izbira je bila posledica dejstva, da je Hranil je idejo o "zasaditvi" oljke, simbola miru, ki bi izvirala iz njegovega pokopanega telesa. Seveda, ideja ni delovala in drevo ni nikoli sproščalo.

Sadam Hussein, zadnji obrok najbolj znanih zapornikov.

Uporaba: riž s piščancem in vročo vodo z medom ali hamburger s krompirjevimi jokami.

Kriminal: zločini proti človeštvu.

Izvedba: izvršena s visi v Iraku 30. decembra 2006.

Ni uradnih informacij o tem, kako je diktator ubranil lakoto pred njegovim usmrtitvijo. Dve različici vaše zadnje zahteve krožita. Najbolj sprejeto pravi, da bi jedel riž s piščancem in pijano vročo vodo z medom, pijačo, ki ga je spominjala na svoje otroštvo. Vendar pa je izraelska novičarska stran z malo ironije navdahnila, da je v zadnjih nekaj dneh Sadam preživel hamburgerje in pomfrit, najljubšo jed iz njegovih sovražnikov.

Priročnik za kazenske kuhinje.

Nekatere države ZDA ponujajo več možnosti kot druge, ko gre za izbiro zadnjega obroka.

Indiana: je država, ki ponuja najboljše pogoje za zadnji obrok, obsodba lahko povabi številne ljudi in se posvetuje z menijem več restavracij izbrati hrano. Ni omejitve cene.

Illinois: v kazinih v Illinoisu je vse, kar zadeva obsojenca, celo pošiljanje ekipe, da zajame slastnega divjega zajca. Če zapornik želi "domače dostavo", je dostava hrane iz lokalnih restavracij dovoljena.

Florida: Pred nekaj časa je država služila pijačam za vse zapornike, da pijejo z obsojenimi do smrti. To je bilo konec, ko je obsojenec šel na električni stol popolnoma pijan. Ni dovoljeno zahtevati zunanjo hrano, a kuhinja ima več možnosti za morske jedi.

Teksas: država ponuja samo tisto, kar je na voljo v zaporni kuhinji. Nekateri pravijo, da je dvojno hamburgerje najbolj zahtevano jed za tiste, ki so obsojeni na smrt v Združenih državah Amerike, prav zato, ker Texas, država, ki izvršuje večino usmrtitev, ne ponuja preveč možnosti.

Oglejte si video: Suspense: Iskren človek / Pazite tišji človek / kriza

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: