7 izuzetno uznemirujućih "horora" animiranih filmova

7 animiranih filmova

Nešto je uznemirujuće u animiranim filmovima. Možda je teror koji proizvodimo u odrasloj dobi upravo zbog činjenice da vjerujemo da su napravljeni samo za djecu. Iako, da budem iskren, animirani film može biti zastrašujuće bez obzira na dob gledatelja. Zatim vas predstavljamo sedam od najzanimljivijih animiranih filmova koje možete pronaći, Ne … ovaj put ne uzmi djecu.

1 – Hazel: Princ kunića (1978)

Izvorni naslov ovog sablastog djela jest Svjedok, film iz 1978. koji nas predstavlja s najstrašnijom grupom zečeva u povijesti kina pokušavajući uspostaviti novu koloniju. Film je mnogo nasilniji od većine akcijskih filmova, do točke suparnici djela Quentin Tarantina u količini prolivene krvi i krvi.

Jednom kad ga vidite, nikada ne smatrate da su kunići nježne i poslušne životinje. Njezina klasifikacija PG (za većinu od 9 godina), koja se održava do datuma, smatra se velikom pogreškom, uglavnom nakon pritužbi mnoga djeca završila su potpuno traumatizirana nakon što je vidio.

2 – ParaNorman (2012)

ParaNorman je film s jakim emocionalnim nabojem, istodobno iskren i srčan. U ovoj filmskoj adaptaciji čudne priče, mladić po imenu Norman isključen je od svojih pratitelja i rođaka, zbog svoje sposobnosti komuniciranja s mrtvima.

obiteljska trauma, viziju zastrašujućih sablasti i poltergeista, kao i epizoda lynchera, čine ParaNorman značajan film i vrlo ugodan za odrasle.

3 – Čudni svijet Jacka (1993)

Jeste li ikada prestali razmišljati kako je ovo remek-djelo Tim Burton? Stanovnici Halloween Towna, iako su sjajno zastupljeni u stop-motion, oni su doista jezivi.

Lutka, Sally, zaključana je u tamnici od ludog znanstvenika. Jack postaje opsjednut otmicama Djeda Božićnjaka i uzimajući svoje moći, a na kraju Djeda Mraza ostaje u zatočeništvu Oogie. Ako niste vidjeli film u dobrom vremenu, kada imate priliku, analizirati ga detaljno i vidjet ćete to većina materijala je uznemirujuće uznemirujuća.

4 – Howard Lovecraft & Frozen Kingdom (2016)

Inspiriran životom H.P. Lovecraft, koju mnogi smatraju najznačajnijim likom u povijesti žanra horor-fantastičnosti, ovaj film pripovijeda priču o dječaku koji se vukao u svijet noćnih mora.

Nakon što je posjetio svog psihotičnog oca u mentalnoj ustanovi, događaju zasnovanom na pravi otac Lovecraft, Howard počinje čitati tajanstvenu knjigu. Uskoro, to je prebacili u drugu dimenziju u kojoj uznemirujuća stvorenja obiluju zlokobnim moćima.

5 – Spirited Away (2001)

Ovaj film ima mogućnost poremetiti bilo koga. Nakon argumenata Alice u zemlji čudesa i Čarobnjak iz Oza, glavni protagonist Chihiro prevezen je u dimenziju čudnog svijeta u kojem mora raditi u sauni koju vodi ogorčena vještica. Stotine bića, lijepe i sablasne, nastanjuju ovaj svijet iz kojeg Chihiro bježi ili, inače, zauvijek će biti zarobljen.

To je također vrsta kritike prema kapitalizmu, zagađenju okoliša i pohlepi (Chihirojevi roditelji ne postaju svinje). Oduševljeno je remek-djelo animiranog filma u Japanu, uznemirujuće i puni složenosti koje se mogu razumjeti samo iz perspektive odrasle osobe.

6 – Tko je varao Roger Rabbit? (1988)

Ovaj film, klasik u kojemu je svijet animacije i live-akcija, stavlja nas na izlet kako bi odgovorili na pitanje da je naslov. I naravno on odgovara, ali u međuvremenu predstavlja publiku s cijelom grupom mrzovoljni likovi iz podvojenog kriminalnog svijeta, neki animirani i drugi ne.

Neki su prizori preživjeli vrijeme, poput Jessica Rabbit, zavodeći lik Bob Hoskins, dajući nam jednu od klasičnih citata iz kina: "Nisam loš. Samo sam nacrtana na taj način”. ("Nisam loše, tako su me nacrtali", na španjolskom). S druge strane, konačna pojava Christophera Lloyda kao zločinca (gornja fotografija) slika je koju teško možemo izbrisati iz memorije. To je doista noćna.

7 – Coraline (2009)

Mislite li da su vaši roditelji bili ili su vam važni? Hvala Bogu da nisi Coraline, koji na najgori način nauči da ako mislite da ste pronašli savršenu majku, vjerojatno je previše dobro da bude istina. Očajni da njezini roditelji nikad ne obraćaju pažnju na nju i novi dom, Coraline ulazi u "Drugi svijet", gdje se sastaje s njom "Druga majka" koja je Izgleda baš poput njegove prave majke, ali sa šavnim gumama umjesto očiju.

Ispada da je, u stvarnosti, njegova druga majka strašna arachnid čudovište koje kidnapira djecu i zatvara ih iza zrcala, Ovaj film ima prilično tamnu zapletu.

Pogledajte videozapis: 5 LIKOVA IZ CRTANIH FILMOVE KOJI SU OTKRILI SVOJE LICE

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: