6 Saker du svär det är sanna, men de är verkligen myter

6 Saker du svär det är sanna, men de är verkligen myter

Har du redan hört att myten som använder rake för att ta bort kroppshår lämnar den tjockare? Och visste du att hornen i vikinghjelmen verkligen är en modern uppfinning? Det finns många vardagliga myter som omger oss och det är dags att överge dem små och små.

01 – Äpplet Adam och Eva.

Enligt Genesisboken: Eva tar frukten, biter den och ger den till Adam. Detta skulle bli det första paret i världen att falla i synd. Men Det finns ingen hänvisning till typen av frukt i Bibeln.

I den ursprungliga versionen av texten hänvisas till "vetenskapens goda och onda" träd. Myten att ett äpple etablerades med grafik som gjorde olika artister i ämnet, och eventuellt uppstod från likheten av orden som finns i Vulgata "lignus scientiae boni et mali"(" Vetenskapens träd om gott och ont ") och"malum"Vilket är det latinska substantivet för" äpple ".

02 – Att vakna en sömnvägare kan orsaka dödsfall.

Det är helt sant att väcka en person som lider av sömnen kan vara farligt, eftersom det är en person som inte är medvetna om och kan reagera oförutsägbart och även våldsam när han vaknar plötsligt. Men att faktumet att vakna det kan ge ett intryck så intensivt att det slutar i döden är en helt ogrundad tro.

03 – Genom att använda en rake för att ta bort håret blir det tjockare.

Detta är en stor myt som främst orsakas av ett falskt intryck. När vi använder en rake skär vi håret med huden, exakt den plats där den har en större tjocklek. Då, när håret börjar växa igen, har vi en känsla av att den är mycket tjockare än innan vi plockade den.

04 – Van Gogh klippte örat för en kvinna.

Låt oss börja med att förtydliga att Van Gogh bara skar en bit av vänsterloben (inte hela örat) under en episod av psykos framför hans vän Paul Gauguin. Van Gogh hotade honom med samma kniv som hade skadat honom och förpackade sedan öronen i ett tygstycke.

Kort därefter tog målaren "gåvan" till en okänd prostituerad i närheten av en bordell. Uppenbarligen var prostituerad skräck och meddelade polisen, som lyckades hitta Van Gogh i tid och hjälpa honom att förhindra att han blöder ihjäl.

05 – Slavar byggde egyptiska pyramiderna.

En rad upptäckter de senaste åren har ändrat den här tanken, faktum är att bevisen dikterar det De var fria, respekterade och välbetalda arbetare, för att de var begravda bredvid Faraos pyramid. Om de hade varit slavar skulle de aldrig ha tillåtit dem att vila i dessa länder.

06 – Vikningarna bar hjälmar med horn.

Porträtten av dessa krigare började ha hjälmar med horn efter 1800-talet, när en opera av Wagner representerade dem, även om den nordiska civilisationen existerade mycket tidigare och det finns inga historiska tecken på att detta tillbehör hade detta utseende.

Titta på videon: NACKDELAR MED KOFFEIN. mina erfarenheter

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: