5 roliga skäl att tro att jorden är platt

5 roliga skäl att tro att jorden är platt

Teorin om den plana jorden kommer att framstå, i många människors ögon, en förolämpning och till och med en blasfemi. Men om vi letar efter den vänliga sidan kommer vi att inse att de har några väldigt roliga skäl för att vi ska överväga att börja tro på deras argument.

1 – Du kommer att vara en del av en utvald klubb.

Enligt världsstatistik överstiger vi för närvarande 7 miljarder människor på planeten. Största delen av detta nummer tror att jorden har ett sfäriskt format, eller nästan, eftersom den korrekta termen är geoid.

Det finns dock ett litet antal individer som är övertygade om att detta är en ömtålig lögn. Flat Earth Society har för närvarande drygt 100 registrerade medlemmar. På 1990-talet nådde det över tre tusen medlemmar, men en eld förstörde alla sina filer och måste börja om.

2 – Influensiva individer stöder denna teori.

Om du vill övertyga dig själv om att jorden är platt, har du totalt rätt. Som du såg tidigare kommer du inte att vara den enda människan på planeten med den mentaliteten. En "berömd" som ingår i denna grupp är Ustaz Mohammed Yusuf, grundare och före detta ledare för Boko Haram-sekten. Och detta beror på att medlemmarna i denna terroristgrupp går emot alla konventioner av västerländsk utbildning.

Men om du tror att jämförelsen med en terrorist är för extrem, kommer du inte att träffa den andra viktiga historiska personen som stöttade idén: Adolf Hitler. Förmodligen, den nazistiska diktatorn var en av de enda kända för att ha nått slutet av jorden, i utkanten av Antarktis.

3 – Du kommer att leva i en omelett.

Teoretikerna i den plana jorden försvarar att planeten har ett skivformat, som en omelett, omgiven av enorma bergsområden av is som förhindrar att oceanerna tömmer ut i rymden.

Ingen skulle någonsin ha sett detta eftersom NASA ansvarar för att avleda alla flygningar som kommer nära jordens linjära gräns. Det verkar även poetiskt, eller hur?

4 – Du kommer visa att Albert Einstein hade fel.

Vem hävdar att jorden är rund (ni vet, din lärare i naturvetenskap och i princip 7 miljarder människor) hävdar att det största problemet av en platt jord skulle vara i förhållande till dess svårighetsgrad: hur skulle det fungera om vi hade en platt planet? Enligt dessa teoretiker, planeten färdas med en konstant hastighet på 9,81 m / s, samma som gravitationen. Det är därför vi "drivs" tillbaka till planeten och vi kan inte komma ut härifrån.

Och månen? Jo, det roterar runt jorden. Men hon reser också genom kosmos med en hastighet som är lika med vår planet och separerar därför aldrig från oss. Verkar det galet? Och solen och stjärnorna? Dessa skulle vara mycket närmare jorden än vi antar. Glöm "ljusåren": de är bara några tusen kilometer bort.

Jag menar, all fysik du vet är fel, och du kan säga att du är smartare än Einstein. Visst, så länge jorden är platt.

5 – Du kan rita horisonten.

Du kan visa idén att jorden är platt på ett mycket enkelt och övertygande sätt: förläng en linjal över horisonten och kontrollera att den inte har någon form av krökning.

Självklart, om någon säger att jorden är enorm och det är därför inte möjligt krökning uppfattas av det mänskliga ögat tillräckligt för att säga att det är fel. När allt kommer ifrån är du "bevisa" din teoris veracity.

Var är din Gud nu?

Titta på videon: Jimmie Åkesson – Snart är det val

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: