5 kemalangan yang disebabkan oleh "Pokémon Go"

5 kemalangan yang disebabkan oleh “Pokémon Go”

Hampir dua minggu lalu, Nintendo's Pokémon Go menyerlah dan dalam tempoh singkat ini, permainan telah menuntut beberapa urusan cinta, menemui mayat, mengumpulkan orang ramai di Central Park dan juga menjengkelkan kakitangan Muzium Holocaust . Walau bagaimanapun, bilangan kemalangan yang disebabkan oleh pemain yang cuai hanya meningkat.

Permainan ini didasarkan pada lokasi GPS pemain untuk membimbingnya dalam mencari raksasa Pokémon, yang pemain boleh "menangkap" dan menggunakan dalam "pertempuran" terhadap pemain lain. Walaupun dalam penampilannya adalah sesuatu yang tidak berbahaya, wabak kemalangan dan kemalangan yang berkaitan dengan penggunaan permainan telah membawa kepada pengeluaran amaran keselamatan awam mengenai permainan … dengan serius.

Salah satu amaran ini dikeluarkan oleh Jabatan Polis Auburn di New York, yang memberi amaran kepada pemain untuk tidak menggunakan aplikasi itu semasa memandu kenderaan atau basikal, serta mengelakkan pencerobohan harta benda apabila mereka cuba "menangkap" Pokémon. , sebagai tambahan kepada "perjalanan dalam kumpulan".

Walaupun bagi banyak tanda polis kelihatan agak terlalu dibesar-besarkan apabila ia dilakukan pada aplikasi telefon bimbit, yang berikut kemalangan yang berkaitan dengan Pokémon Go Mereka akan membantu kita memperjelas kegunaannya yang malang.

1 – Subjek bertembung dengan pokok.

Pada 12 Julai, polis Auburn melaporkan bahawa seorang lelaki Dia memukul kenderaannya melawan pokok sambil bermain "Pokémon Go". Pemandu, yang tidak menyebabkan kecederaan serius, memberitahu polis bahawa dia "bermain permainan dengan teliti ketika terganggu", meninggalkan jalan dan menabrak pokok berdekatan.

"Nasib baik, pemain tidak cedera parah tetapi ini adalah contoh yang jelas tentang betapa mudahnya sesuatu kemalangan dapat terjadi apabila seseorang tersangkut pada permainan dan tidak memberi perhatian," kata polisi.

2 – Man ditikam semasa bermain Pokémon Go … dan terus bermain.

Seorang lelaki di Oregon, Amerika Syarikat, berkata dia "pada dasarnya mempertaruhkan nyawanya" semasa menggunakan aplikasi itu. Namanya adalah Michael Baker dan dia berusia 21 tahun. Ia adalah sekitar 1 pagi ketika saya bermain di sekitar Forest Grove, Oregon. Pada masa tertentu subjek mendekati Baker, yang menganggap dia juga sedang bermain Pokémon Go.

"Saya memandangnya dan bertanya sama ada dia bermain Pokémon Go," kata Baker kepada stesen berita tempatan. "Dia ditinggalkan dengan 'apa?' Wajah, dan saya fikir dia mahukan pertempuran kerana dia menghampiri saya dengan pisau."

Orang yang tidak dikenali itu menikamnya, tetapi Baker memutuskan untuk tidak pergi ke hospital. "Selepas ditikam, saya meneruskan misi saya untuk Plaid Pantry untuk beberapa kentang dan bir."

Baker, yang mendakwa telah menerima lapan jahitan di bahunya, memberitahu rangkaian berita bahawa kejadian itu tidak akan menghalangnya bermain di masa depan. Permainan ini "penting bagi saya," kata Baker. "Pada asasnya saya perlu menangkap mereka semua”.

3 – Gadis yang berlari semasa jam sibuk.

Pada 12 Julai, seorang gadis remaja dari Pittsburgh masih tidak menangkap Pikachu, tetapi dia menaiki perjalanan ke hospital sementara dia terganggu oleh permainan Nintendo baru. Autumn Deiseroth, berusia 15 tahun, memberitahu stesen radio tempatan KDKA bahawa dia menyeberangi jalan empat lorong semasa jam sibuk ketika sebuah kereta "terbang ke bukit", memukulnya dari sisi.

Ibu Deiseroth berkata bahawa "permainan itu membawa dia ke seberang jalan", Dan keturunannya" tidak berjalan dan bermain ", tetapi hanya pulang ke rumah untuk memberitahunya tentang Pokémon yang telah ditangkapnya. Deiseroth mengalami beberapa lebam, tetapi mujurlah dia dilepaskan.

4 – Dihantar dan tanpa kereta.

Di sebuah taman di utara California, Amerika Syarikat, dua lelaki yang diserang dan kereta yang mereka jalani dicuri semasa bermain Pokémon Go, seperti yang dilaporkan oleh rangkaian KCRA-TV.

David Wallace, salah seorang mangsa, berkata dia dan rakannya bermain di Antelope Park di California apabila seorang lelaki bersenjata mendekati mereka dan berkata, "Jika anda tidak mahu terluka, beri saya telefon anda."

Stesen itu melaporkan bahawa penjenayah itu mengambil telefon dan wangnya, dan kemudian memandu kereta Wallace. Setakat ini tiada penangkapan telah dibuat.

5 – Chocha yang terganggu terhadap polis.

Pada 12 Julai, seorang pemandu yang terganggu diiringi penumpang yang sama-sama terganggu di Quebec, Kanada, mengalami pertemuan yang tidak mesra dengan polis – semasa bermain Pokémon Go, mereka terhempas di rondaan polis.

Kedua-dua pegawai penguatkuasa undang-undang itu perlu dibawa ke hospital di mana mereka dirawat untuk kecederaan ringan, menurut CBC News.

Pada masa kemalangan itu, pegawai yang cedera sedang bersedia untuk menghentikan kereta itu untuk "tidak memberi isyarat giliran," menurut laporan media.Apabila bercakap dengan pegawai polis mengenai kemalangan itu, pemandu mengakui bahawa mereka bermain, jadi mereka tidak menyedari bahawa peronda itu diletakkan di hadapan mereka.

Tonton video itu: Permainan Akibat Pokemon Go

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: