4 mjesta s duhovnim pričama u Sjedinjenim Državama

4 mjesta s duhovnim pričama u Sjedinjenim Državama

Sljedeće priče govore o nekim od najpopularnijih mjesta u Sjedinjenim Državama zbog duge povijesti paranormalne aktivnosti. Na tim se točkama čini da se duhovni svijet povremeno miješa s našim. Sljedeće priče namjeravaju prepoznati suvremene duhove koji čak iu našim danima češće dolaze u svijet živih.

1 – Bell Witch iz Tennesseeja.

Priča o Bell Witch of Tennessee navedena je kao jedna od najpopularnijih priča o duhovima u Sjedinjenim Državama. Osim što je inspirirala brojne dokumentarce, priča je poslužila i kao osnova za film pod naslovom pojavljivanje (2005). Nema sumnje da je riječ o jednoj od "pravih" priča o najpoznatijim duhovima u povijesti.

Priča o Bell Witchu započela je početkom 1800-ih, kada je seljak, nazvan John Bell, preselio sa svojom obitelji iz Sjeverne Karoline u zajednicu Red River, Tennessee. Kako je Bell stekao sve više i više zemljišta na tom području, na kraju je dosegnuo 328 hektara, obitelj je doživjela niz čudnih događaja.

Među njima ističe se susreti s životinjama koje su izgledale kao hibridi između pasa i zečeva, očitih halucinacija, uključujući noćne strahote s štakorima koji napadaju obiteljske krevete, a na kraju i šaputanje glasova koja je nalikovala na staricu koja tiho pjevala.

Teror u kući Bellova.

Prema povjesničarima, ubrzo nakon toga članovi obitelji otkrio je bocu s nepoznatom tekućinom u kući. Dali su mačiću malu dozu ove tvari, i odmah su završili mrtve.

Prema tim povijesnim prikazima, nakon bitke u New Orleansu, budući predsjednik Andrew Jackson otišao je u farmu Bell kako bi istražio paranormalne priče, a tada se entitet počeo nazivati ​​Bell Witchom.

Godine 1820. John Bell je ozbiljno bolestan i postao uvjereniji nego ikada da mu je prisutnost u njegovu domu htjela da je mrtav, Rečeno je da je, nakon Bellovog sprovoda, duh mogao čuti pjevanje i smijeh na groblju. Nakon smrti Johna Bella, osim nekih sastanaka u kojima je entitet bio predstavljen obitelji da se "oprostimo", paranormalna nazočnost nestala je iz kuće.

U nekim verzijama priče to se kaže duh je obećao da će se vratiti u 107 godina kako bi prestrašio izravnog potomka Zvona, što bi se dogodilo 1935. i iako je spomenuti potomak, dr. Charles Bailey Bell, došao napisati knjigu o legendi kojoj nikada nije spomenuo da je imao ikakav susret s duhom.

Logička točka gledišta priče.

Knjiga 1846. pod nazivom "Naša obiteljska nevolja", Navodno je napisao Richard Williams Bell (jedna od najmlađih djece Johna Bella), sadrži samo očevidaca očevidaca Bell Witchovih nastupa. Ove se priče mogu naći u radu "Autentična povijest poznate Bell Witch"M. Ingram, premda ovaj rad nudi malo upućivanja na izvore.

Dva stoljeća nakon što je Bellova obitelj terorizirana ovom zlokobnom prisutnošću, postoje istraživači koji nastavljaju proučavati povijest i ponuditi različite teorije o prirodi entiteta. U filmu iz 2005, duh se objašnjava seksualnim zlostavljanjem koje je Bell zalagao za svoju kćer, negativne emocije koje se predstavljaju kroz vješticu.

2 – Hotel Stanley.

U gradu Estes Parku, u Coloradu, Sjedinjene Države, hotel Stanley je 1909. godine izgradio Freelan O. Stanley, zgrada koja je navedena kao jedna od najpoznatijih ukletih zgrada u toj zemlji.

Iako osoblje i gosti hotela već desetljećima izvještavaju čudne pojave i sablasne ukazanja, mjesto nije postiglo slavu sve dok popularni pisac Stephen King je neko vrijeme živio u jednoj od soba i tvrdio da je prvo imao paranormalno iskustvo (tajanstvena figura koja se pojavila na hotelskim stepenicama).

Inspiracija za "sjaj".

Vjeruje se da su ti sastanci zavrsili nadahnutim kraljem da razviju plan Sjaj, Čak i danas hotel kontinuirano prenosi filmsku adaptaciju Sjaj do gostiju.

Među paranormalnim događajima koji su bili prijavljeni tijekom svih ovih godina uključuju:

  • Radnici su izvijestili kako čuju zvuk stranaka koje se događaju u plesnoj dvorani. Kad idu istražiti, stranica je potpuno prazna.
  • Neki gosti su tvrdili da su tijekom noći vidjeli sablasne figure koji su stajali pored njihova kreveta.
  • Vlasnici tvrde da su vidjeli duh žene Freelana Stanleyja, koji je bio živopisni pijanist, svirajući klavir u predvorju.

Sve ove glasine istraživale su brojne paranormalne stručnjake i istraživače, uključujući ekipu Ghost Hunters iz Syfy kanala.

Logično objašnjenje.

Do danas ne postoji racionalno objašnjenje za pojave prijavljene u hotelu Stanley. Tijekom snimanja programa Ghost Hunters, krevet je izgleda preselio van mjesta, a vrata ormara otvorena sami, ali nisu uspjeli svjedočiti bilo kakvom drugom natprirodnom fenomenu.

Neki skeptici kažu da se ovi fenomeni vidjeli na televizijskoj emisiji mogu objasniti rakunima koji se kreću kroz svojstva i mogu napraviti različite zvukove. Međutim, u hotelu Stanley nema objašnjenja paranormalnih pojava.

3 – Tajanstvena Winchester Mansion.

Winchester Mansion je popularna turistička atrakcija smještena na 525 South Winchester Blvd, San Jose, Kalifornija. ikad to je bio rezidencija Sarah Winchester, udovica William Wirt Winchestera i nasljednica bogatstva pješačke tvrtke.

Rad na imovini započeo je Sarahovim nadzorom 1884. godine i nastavio je sve do svoje smrti 1922. godine. Budući da je kuća uvijek bila u izgradnji, rezultat je kaotična zgrada bez glavne etaže i raznih ekscentričnih dodira. među kojima možemo spomenuti stepenice koje ne vode nikamo i vrata bez prostorije.

Tragičan život obitelji Winchester.

Sarin život obilježio je dvije tragedije koje nikada nije mogla oporaviti. Prva je bila smrt njegove kćeri Annie Pardee Winchester, koja je umrla od marasmus u nekoliko tjedana starosti. Druga tragedija bila je smrt svoga muža Williama, 15 godina kasnije, zbog tuberkuloze. Ti su događaji završili na Sarahovo mentalno zdravlje, unatoč činjenici da je postala nevjerojatno bogata žena.

Prema najpopularnijim verzijama priče, nakon smrti njenog supruga Sarah je bila uvjerena da su ona i obitelj Winchester prokleti. Rečeno je da je došao da se posavjetuje sa psihičkim porednikom u svom stanu u New Havenu, Connecticutu, koji je preporučila je kretanje prema zapadu i izgradnju prebivališta za nju i sve one duhove koji su umirali od Winchesterovih pušaka, Kaže se da bi ovaj medij također rekao Sara da će, ako se građevina zaustavi, duhovi ne bi prestali dok ih ne uhvate.

Kuća za duhove.

Upravo zbog toga 38 godina Sarah je živjela u rezidenciji i pobrinula se da konstrukcija ostane konstantna, pokušavajući raditi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Osim toga, integrirali broj 13 u unutrašnjost kuće u različitim područjima: ima 13 kupaonica, svaki prozor ima 13 panela, kuća ima ukupno 13 kandelabra, itd.

Nakon potresa 1906. godine, on je odbio dopustiti da se popravljaju oštećeni dijelovi zgrade, vjerujući da je šteta prouzročila bijesni duhovi koji su bili dalje ljuti popravcima.

Ghostova zapažanja vrlo su česta u Winchester Mansionu, Pored duhova onih koji su umirali od Winchesterovih pušaka – za koje je Sarah vjerovalo da žive na tom mjestu – neki su ljudi vidjeli duhove koji se, vjeruje, pripada osoblju koje je nekad radilo u rezidenciji. Drugi tvrde da su vidjeli duh žene koja odgovara opisu Sarah Winchestera, odjevena u viktorijansku nošnju, hodajući stepenicama i vješajući se u kuhinji.

Sarah Winchester nije spomenula kuću u svojoj volji, i na kraju je prodala u 135.000 USD lokalnom investitoru koji je odlučio otvoriti ga javnosti. On je rekao da je vlastito Harry Houdini jednom je obišao vilu i nadimala ga "Kuća otajstva", Trenutno 160 soba u Winchester Mansionu postale su popularna turistička atrakcija u San Joseu, gdje svake godine domaćini posebnim događajima u petak 13. svibnja.

4 – Duhovi Alcatraz.

Otok Alcatraz je u početku bio korišten kao vojni zatvor u kasnim 1850-im, a zatim je postao savezni operativni zatvor do 1963. godine. Vjerojatno je najpoznatiji zatvor u Sjedinjenim Državama, a njezin je ugled sukladan službene verzije, na onu od 36 zatvorenika koji su izvršili 14 pokušaja bijega, nitko nije uspio napustiti otok.

Jedan od najžešćih pokušaja bijega bio je 1946. godine, kada je skupina od 6 zatvorenika pokušala napustiti otok, gdje je bila ravnoteža tri mrtvaca i dva stražara.

Poznati duhovi u Alcatrazu.

Među najpoznatijim osuđenicima koji su služili u Alcatrazu Al Capone, koji je gubio vrijeme igranje banjama u svojoj ćeliji, Nekoliko godina nakon smrti Al Caponea i dugo nakon što je Alcatraz službeno zatvoren, Posjetitelji i radnici izvijestili su o slušanju banjo glazbe koja dolazi iz kupaonice i ćelije u kojem je mafijaš služio.

Obje strane zanemarene slavne osobe koje su ovdje bile zatočene i relativna izolacija "Rocka" od ostatka društva, čini se prirodnim da su brojne glasine, urbane legende i moderni mitovi o tome što se stvarno dogodilo na mjestu ,

Zvijer u ćeliji 14D.

Jedna od najpopularnijih legendi odnosi se na ćeliju 14D, područje izolacije koju nastanjuje demonska figura. Kaže se da je četrdesetih godina prošlog stoljeća zatvorenik bio zatvoren u četrdesetim godinama, i to u kratkom vremenu počeo je pozivati ​​stražare kako bi uvjerio da ga napadaju svijetlo oči. Stražari su odlučili zanemariti svoje krikove, a sljedećeg jutra pronašli su ga mrtav u ćeliji.

Međutim, najstrašnije priče dolaze od samih čuvara Alcatraz, od kojih mnogi tvrde da su iskusili neobjašnjive pojave dok su radili na The Rocku. Postoji brojni zapisi čuvara koji su često išli istraživati ​​zvukove plačanja i žalovanja, samo da otkriju da nitko nije u tom mjestu.

Priče čuvara.

Osim toga, mnogi su tvrdili da su na otoku zapažali neobjašnjive mirise ili određene točke gdje je okolina bila mnogo hladnija od okoline. Posjetitelji i sadašnji zaposlenici Alcatraza također izvještavaju o čuđenju čudnih zvukova i percipiranju praskava hladnog zraka, osobito u bloku C, mjestu smrtonosne borbe između nekoliko zatvorenika i skrbnika.

Tijekom svih ovih godina ogromna količina lovnih duhova, istraživača paranormalnih, piscih i promatrača okupila se na otoku u nadi da će dobiti dokaze o duhovima. Međutim, svi su propali.

Pogledajte videozapis: TOP 7: NAJPOZNATIJA MITSKA BIĆA

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: