19 fapte despre istoria antică pe care nu o învățați la școală

19 fapte despre istoria antică pe care nu o învățați la școală

Din Roma în Grecia și din China în Egipt, astăzi vă prezentăm câteva date ale istoriei antice care, datorită naturii sale veșnice, scandaloase și ciudate, nu veți găsi în manuale. Ce am învățat despre istoria antică până când bacalaureatul este doar un strat superficial. Dincolo de războaie, piramidele și regiul care inundă manualele, istoria lumii noastre este plină de evenimente incredibile cu societăți și personaje pe care majoritatea dintre noi nu le vom cunoaște niciodată.

Aceste povești, de multe ori desfrânate și dezgustătoare în comparație cu ne-am întâlnit la școală, poate oferi o mai intim despre ceea ce a însemnat viața într-o eră complet diferit, departe de cenzura care impregnează de multe ori perspectiva oficială versiuni.

Și este faptul că unele dintre cele mai luminoase fapte ale istoriei antice au fost cenzurate în manuale, deoarece lumea modernă a fost considerată ofensatoare sau foarte neplăcută. Deși pentru cei care au trăit în aceste vremuri, aceste evenimente au fost la fel de banale ca și realitatea aspră cu care ne confruntăm în zilele noastre.

Mai rău, multe dintre aceste fapte din istoria antică nu au fost înregistrate niciodată. Cărturarii antice s-au dedicat să indice numele regilor și cuceririle lor și, în foarte rare ocazii, au îndrăznit să meargă mai departe. Viața de zi cu zi a simțitorilor muritori și modul în care ei își dezvoltau zilnic aproape niciodată nu s-au înregistrat, iar când sa terminat, majoritatea acestor înregistrări erau condamnate la uitare.

Toate informațiile pe care le-am învățat despre obiceiurile și obiceiurile oamenilor care au existat în istoria antică, vine de la colectarea de indicii împrăștiate care au fost descoperite în ruinele pe care le-au lăsat în urmă, mormintele în care au fost îngropate și obiectele pe care le-au prețuit.

Prin urmare, când aflăm despre istoria antică, explorăm practic o lume care a fost uitată de mult timp. Limitele termenului "istorie antică" sunt difuze, deși cele mai multe converg în ceea ce privește mii de ani, de la 3000 a.C. până în anul 500 d.Hr., de la apariția scrisului la dezastrul Romei, în întreaga lume. Mai există încă o lume care trebuie descoperită în acest interval de timp, iar unele dintre datele pe care le împărtășim mai jos depășesc ceea ce vă puteți imagina.

Vechii romani obișnuiau să folosească urină în vârstă ca apă de gură. Datorită prezenței amoniacului, una dintre cele mai eficiente substanțe aseptice naturale de pe planetă, urina a fost excelentă în acest scop.

Într-o zonă mică de Sudan există mai multe piramide decât în ​​tot Egiptul. Cunoscut sub numele de piramide de Meroe, clădirile sunt situate în deșertul din Sudan și au fost construite în onoarea familiei regale (împărăția lui Kush) între 2.700 și 2.300 de ani în trecut. Imperiul Kush al acestor regi a pornit de la Marea Mediterană până la actualul Khartoum, capitala Sudanului.

o civilizația antică necunoscută a mutat roci uriașe de-a lungul a 240 km pentru a construi Stonehenge. Un oraș european primitiv pur și simplu cunoscut sub numele de Civilizația Bell-Beaker El a fost responsabil pentru deplasarea acestor roci cu o greutate medie de patru tone fiecare la monumentul din Wiltshire, Anglia, undeva între 2600 și 1600 î.Hr. Motivele sunt necunoscute, dar experții cred că pietrele ar fi putut fi folosite în scopuri de vindecare.

Pasta de dinți a fost inventată de vechii egipteni. A fost un amestec făcut cu flori de piper, menta, halit și uscate de iris.

""sati"Este o practică antică a indienilor din care făceau parte pentru a arde viu o vaduva pe rugul funerar al soțului ei târziu. Era o credință hindusă în care o soție ascultătoare urma să-și urmeze soțul în viața următoare. Potrivit unor înregistrări, ritualul "voluntar" a fost practicat între 320 și 1829, precum și conturile femeilor sub influența drogurilor care au fost aruncate în foc împotriva voinței lor. Deși practica a fost interzisă, din când în când sunt cunoscute cazuri noi.

vechii sud-americani au fost responsabili de inventarea procesului de mumificare. Chinchorro, un popor care locuia în deșertul chilian Atacama, și-a mumificat morții timp de 2000 de ani în fața egiptenilor. Procesul constă în jupuirea cadavrului, extragerea organelor și a mușchilor și umplerea cavităților cu plante înainte de a trage pielea și a pune o mască pe față.

Locuitorii Romei antice au folosit pentru a-și răspândi excrementele în grădini. Această substanță, cunoscută sub numele de "pământ negru", a servit drept îngrășământ pentru plante, dar a răspândit și boli.

Femeile din Roma antică au folosit un contraceptiv natural: o planta numita Silfio. Ei au folosit resursele atât de frecvent încât au ajuns să stingă planta.

Acest om a reușit în mod miraculos să supraviețuiască valului de distrugere eliberat de Vesuvius în Pompei în anul 79 d.Hr. Din nefericire, în timp ce fugea, o stâncă sfârșea prin zdrobirea capului.La 29 mai 2018, un grup de arheologi care desfășoară săpături în Pompei au întâlnit scheletul subiectului nefericit.

Dacă o soție din Mesopotamia nu a rămas însărcinată în noaptea nunții, soțul a avut posibilitatea de a "întoarce" produsele defecte familiei. Căsătoria ar putea fi invalidată și dacă nu a fost organizat un banchet pentru ceremonie.

Mayanii străvechi căutau capetele copiilor lor să semene cu o ureche de porumb. Ei obișnuiau să comprime capetele celor mici, astfel încât să dezvolte o formă ascuțită. Mayanii erau cu adevărat obsedați de porumb, deoarece exista o credință că oamenii erau făcuți din plante.

Mayii au fost primii care au consumat ciocolata din 600 a.C. Într-un sit arheologic din nordul Belizei, mai multe containere de ceramică conținând cele mai vechi urme cunoscute ale copacului de cacao erau situate. Poate că civilizațiile anterioare au consumat cacao, dar Mayaii au fost primii care au făcut ciocolată primitivă cu apă, miere, ardei i făină de porumb pentru a pregăti o băutură spumoasă.

Cele vechi Peșterile lui Longyou acestea sunt un complex de caverne făcute de oameni în jur de 200 de ani. C. Au fost descoperite în 1992 când un localnic a încercat să scurge un iaz adânc. Ele sunt un mister complet și nu există nici un istoric al construcției peșterilor, cu atât mai puțin cu scopul lor.

Între 300 a.C. și 300 AD, vechii japonezi îngropați în vase. Aceste vase ceramice au variat în mărime, iar calitatea obiectelor pe care le-au plasat în interiorul sau în afara sondajelor a distins cetățenii clasei superioare de clasa inferioară. Excavații și cercetări sunt în curs de desfășurare în Parcul Istoric Yoshinogari, unde au fost realizate reconstrucții meticuloase pentru a se asemăna aspectului unei așezări la vremea respectivă.

Știm foarte puțin despre vechile druizi, deoarece interzic scrierea cunoștințelor lor. Asta nu înseamnă că ei erau oameni analfabeți, dimpotrivă, erau extrem de inteligenți, suficient pentru a împiedica cunoașterea lor să cadă în mâinile greșite.

Egiptenii vechi au folosit babuinii ca animale de companie. Totuși, se pare că nu erau atenți la aceste animale. Resturile mumificate de babuoni care au fost găsite de cercetători arată semne defensive de fracturi în brațe, fracturi în alte părți ale corpului, malnutriție și deformări asociate cu viața lor în cuști.

O estimare a 400 de mii de oameni și-au pierdut viața în timpul construcției Marelui Zid din China din secolul III î.Hr. Mulți dintre acești muncitori, care erau într-adevăr condamnați și soldați, au fost îngropați în zid. De atunci, peretele a trecut prin mai multe etape de deteriorare și fortificație, iar structura pe care o cunoaștem astăzi a fost cea mai mare parte reconstruită în timpul dinastiei Ming (1368-1644).

În lumea antică, svastica a fost văzută ca un simbol al spiritualității și a norocului. Imaginea a fost găsită în sute de culturi din întreaga lume: sculptate în colți de mamut de 30.000 de ani, pe tablete neolitice situate în Serbia și folosite în perioada creștinismului roman. Simbolul care a reprezentat o dată pozitivismul a fost pervertit de asistentul antisemit al unui om de afaceri german, transformat în arheologul numit Heinrich Schliemann în 1871, restul fiind o poveste nefericită.

Poetul roman Gaius Valerius Catullus a scris un astfel de poem obscen în secolul I î.Hr. că limba engleză nu a fost tradusă până de curând. "Carmen XVI" este teribil de vulgar și amenință cu referințe grafice despre sodomie și viol.

Vizionați videoclipul: NASA A Demonstrat ca Biblia Spune Adevarul (Teorii Incredibile)

Like this post? Please share to your friends:
Deja un comentario

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: